Mi értelme van a tornázásnak, ha ez elégetett
kalóriákat utána vissza kell ennem?
Figyelt kérdés
Szóval én cukorbeteg vagyok, de nekem csak napi 3-szor kell ennem, nem 5-ször. Reggeli, ebéd, vacsora. Most hogy fogyózom, napi 1500 kalóriát eszek. Tornázok kb minden másnap. De ha tornázok, utána este lefekvés előtt még ennem kell, mert ha nem eszek akkor reggelre nagyon leesik a cukrom. Ha nem tornázok, akkor lefekvés előtt nem kell ennem. A tornával elégetek mondjuk 200 kalóriát, de lefekvés előtt kb ugyanennyit kell megennem. Így mi értelme van a tornának? Nem leszek tőle jobban kalóriadeficitbe.
2021. febr. 11. 10:44
1/9 anonim válasza:
A mozgásának a kalóriaégető hatása csak az egyik pici hatása a mellette lévő rengeteg sokkal jelentősebb pozitívumai között. Rendszeres edzés jótékony hatásai pl: segíti egészségesen tartani az izmaidat, csontjaidat, bőrödet, szívedet; segít betegségeket megelőzni pl.: magas vérnyomást; stresszcsökentő hatású; “boldogság hormonokat” szabadít fel; növeli az általános energiaszintedet és még lehetne sorolni. A mozgás egy hosszútávú befektetés, aminek rengeteg pozitívumát idősebb korodban fogod csak megtapasztalni. Egyelőre élvezed, hogy formásabbá tesz, erősebb leszel, később fáradsz ki, fejlődsz, könnyebben és jobban alszol. A fontos, hogy valami olyan sportot találj, amit szeretsz is csinálni, nem csak muszájból teszed. Szóval ne csak a kalóriákat nézd.
2021. febr. 11. 11:06
2/9 anonim válasza:
HA tornázol, akkor nem leszel "löttyedt bör csontvázon" tipusú a fogyókúrád végén!
2021. febr. 11. 11:29
3/9 anonim válasza:
1, Torna segít abban, hogy ne izomból fogyjál a fogyókúra alatt. Jobb esetben még izmosodsz is, ami pedig azt eredményezi, hogy magasabb lesz a kalóriaszükségleted, ergo hosszú távon többet ehetsz majd a súlytartáshoz.
2, A torna mindenképp egészséges, még cukorbetegként is.
3, Próbálkozz más időpontban a tornával, lehet, hogy akkor nem kell miatta pluszban enned.
2021. febr. 11. 11:30
4/9 anonim válasza:
Szia!
Amikor tornázol adhatsz kevesebb inzulint és akkor probléma megoldva.
2021. febr. 11. 12:51
5/9 A kérdező kommentje:
1,2,3-nak köszönöm a választ.
4, szerinted nem adok be kevesebb inzulint? Elárulom de. Csak ez nem ilyen egyszerűen működik ahogy te gondolod.
2021. febr. 11. 13:24
6/9 anonim válasza:
A mozgás (főleg a kardio) növeli az inzulinérzékenységét a sejtjeidnek, tehát kevesebb inzulinnal megy be egységnyi cukor a sejtekbe.
IR-es vagyok, ez a napi 3 nekem nagyon fura. Ezt értelmes dietetikus mondta? Sajnos államiban rengeteg kókler diabetológus van, akik nem állítanak grammot, nem magyarázzák el rendesen a gyors-lassú szénhidrátokat, aztán csodálkozik a delikvens, hogy ugrál a cukra. IR-ben edzés után 10g gyorsat szoktunk bevinni, a többség valamilyen cukormentes 100%os gyümilét, gyumipürét szokott.
2021. febr. 11. 13:26
7/9 anonim válasza:
Nem gondolom,hogy ilyen egyszerűen működik,ne haragudj segíteni szerettem volna, ez nem derült ki az esetleírásból. Az is megoldás lehet,hogy megkérdezed az orvosod,hogy lehetséges e más típusú inzulinra váltani. Esetleg próbálhatsz olyan ételeket enni, amik alacsonyabb glikémiás indexűek.
2021. febr. 11. 13:30
8/9 anonim válasza:
A testmozgás javítja a cukoranyagcsere állapotát, a sejtek inzulin érzékenységét, minden cukorbeteg számára ajánlott!
2021. febr. 11. 14:29
9/9 anonim válasza:
Ha este edzel, akkor nem kell feltétlenül utána visszaenni az elégetett kalóriákat. Én fehérjeturmixot szoktam inni, amiben alig van szénhidrát, viszont eltelít, a fehérjére meg szüksége van a szervezetnek. Esetleg utóvacsorának lehet enni 10 ch értékben 3 db Korpovit kekszet pl, az nem sok kalória és nem fog leesni reggelre a cukrod.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!