Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » A zabkása esetében a kcal a...

A zabkása esetében a kcal a száraz zabra vonatkozik vagy a leforrázottra?

Figyelt kérdés

Értelemszerűen a száraz 100 g zabra érteném a kcal-t a csomagolasrol, ahhoz viszont alacsony a kcal tartalma

Ha pedig leforrázva mérem le akkor szörnyen sok.

2021. jan. 14. 22:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
21%
A száraz cuccra vonatkozik. De komolyan ilyeneket deszertezel,mikor fogyni akarsz? Még a 100% tiszta zabpehely SEM egy klasszikus fogyókúrás kaja
2021. jan. 16. 14:59
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
#11 zabot többnyire nem desszertnek eszik az ember, hanem rendes főétkezésként, reggelire. Egy teljes értékű, lassan felszívódó szénhidráttal és rosttal teli, egészséges reggeli, ami sokáig eltelít és rengetegféleképpen lehet variálni. Egészséges életmód kialakítására törekedőknek nagyon is jó barátja a zab.
2021. jan. 16. 15:39
 13/17 anonim ***** válasza:
26%
Csak annyira teljes értékű tápanyag a zab, mint azok akik ezt állítják róla. Kb 360kcal/100g. Ezzel nem könnyű fogyni
2021. jan. 16. 15:45
 14/17 anonim ***** válasza:
100 gramm zab rengeteg, annyit nem hinném, hogy sokan megesznek egy étkezésre... De még ha igen is, az még mindig csak 360 kcal, ami nekem pl.reggelire nem lenne elég. Én reggelire 5-600 kalóriás zabkását szoktam enni, kb.50-60 gramm zabból. És fogyok már elég régóta.
2021. jan. 16. 17:23
 15/17 A kérdező kommentje:

A zabkása diétára, főleg egészséges életmódhoz kb alap. Nem is értem a hozzáállásod, ezekszerint csak zöldségen ehezzunk és yoyózzunk?

Én 50g zabkását leforrázok max kis chia mag, mandula, kesudió. Összesen kb 250 kcal.

Ez minden, csak nem sok egy reggelinek.

Egyébként 60 perceket szoktam edzeni heti 4x, elegetek egy alkalommal 300-400kcal-t. Ehhez szükséges az energia és ha választhatok, az egészségeset fogom inkább.

2021. jan. 17. 14:13
 16/17 Andizsuzsi ***** válasza:

"simán van olyan, hogy így egy elkészítési receptet a gyártó a termékre"

Így van, de akkor meg ugye nem lenne kérdés, hogy vízzel-e, vagy anélkül, hiszen a receptben benne van.

2021. jan. 18. 10:25
 17/17 A kérdező kommentje:

Rendben, rendben. Megertettem hogy víz nélkül írja.

Köszönöm szépen.

2021. jan. 22. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!