Kérdezi kérdése:
Kalória bázis.hu, valaki használja?
Figyelt kérdés
Sziasztok, összetett a kérdésem. Azokhoz szólna, akik használják az appot, kérdésem az lenne, hogy felviszek egy új receptet. Bepötyögöm az adott hozzávalókat, az app kiszámolja a súlyát, az össz kcalt és a 100grammra vonatkozó kcal.t is. A kérdésem az lenne, hogy megbízható az app számolása, tehát biztosan alapozhatok az app által adott értékekre?2021. jan. 2. 21:53
1/4 A kérdező kommentje:
Azért vagyok gyanakvó, mert pl.felvíttem egy ételt, aminek az összes kcal ja 4főre, 4206kcal és az app szerint 100grammja 186kcal van. De ahogy én számoltam 4.206(össz kcal)*100=420kcal tehát ennyi lenne 100gramm étel kcalja. Vagy valamit rosszúl csinálok?
Köszi, ha segítesz ☺️
2021. jan. 2. 21:59
2/4 anonim válasza:
A kaloriabazis a kész étel alapanyag súlyát ismeri csak, például ha te répa levest főzöl 100g répa meg 1000g vízzel, de ebből elfő, elpárolog 400g viz, ezt a kaloriabazis nem tudja. Ettől neki ez meg egy 1100g-os leves lesz de te ha leméred a kész levest az már csak 700g lesz.
A számolás jól működik csak jól kell használni.
3/4 anonim válasza:
Gondolom osztást akartál írni, és 10-el.. Nyilván nem 1 kg volt az összetevők összes súlya.
4/4 A kérdező kommentje:
Igen. Osztás lett volna. Bocsánat elírtam. Köszi a választ.
2021. jan. 3. 09:32
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!