Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mennyit kéne fogynom, és hogy?

Mennyit kéne fogynom, és hogy?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 170 cm és az ünnepek miatti + kilók miatt most 62 kg vagyok. Alapból kb 60. A combomon sok felesleg van, a hasamon annyira nincs és viszonylag vékony a derekam. Ma pl. futottam 2 kilométert aztán még erősítettem 10 percet. Amúgy nem ennyit szoktam edzeni mert szinkronúszom. Hétfőtől újra kezdődnek az edzések, szeptember óta úgy hogy nem figyeltem a kajára 4 kilót fogytam. Nyárra meglehet a 55 kg? Ma 997 kalóriát ettem mert először le kéne adnom az ünnepek miatti zaba eredmenyet. Tudom ez nem olyan sok de ennyi elég volt mivel 2 muffinból és egy lekváros-mogyoróvajas pirítósból áll. Ha elkezdődik a suli akkor lesz tesi óra is meg viszonylag sokat fogok sétálni. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

2021. jan. 1. 20:45
 1/8 anonim válasza:
51%

Szia!

Természetesen eltudod érni nyárra az 55kgt csak azon múlik a dolog hogy mennyire akarod.

Azt nagyon jól teszed hogy futsz meg sétálsz, ezek nagyon jók zsírégetéshez. Általában azt szoktam ajánlani az embereknek akik nem annyira sportosak de fogyni akarnak és van sok idejük hogy sétáljanak mert nagyobb erőfeszítések nélkül elég sok kalóriát tudsz elégetni így is. Nem tudom suli mellet mennyi időd lesz sokat sétálni ha lesz az úgy nagyon király, viszont ha nem akkor ott az ugráló kötél. Véleményem szerint legjobb kalóriaégető 5*ét tudod ugyanannyi idő alatt elégetni mintha sétálsz, és a futásnál is sokkal sokkal hatékonyabb. Úszás is nagyon jó zsírégető valószínű így sikerült leadnod a 4 kilót diéta nélkül. Azt gondolom ha napi úszol 1-2 órát esetleg mellé 10perc ugráló kötél az úgy bőven jó, és hamar lesz látható hatása.

Ami az étkezésedet illeti csökkenteni kéne a cukor bevitelt, tudom hogy ez szarul hangzik de nem azt mondom hogy egyáltalán ne egyel csak azt hogy próbálj meg kevesebbet, és ha elhatározod hogy egy nap 1000kalóriát eszel csak meg akkor az az 1000kalória legyen értékes és ne cukor mert éhes is leszel és nem lesz a diéta sem olyan hatékony. Ehetsz édeset nem azt mondom hogy ne nyilván az lenne a jó ha nem ennél de a lényeg azon van hogy ne ez legyen a fő táplálék (reggelire viszont, és lefekvés előtt semmiképpen se egyél édességet), amiket én nagyon ajánlok diétához: levesek, főzelékek, barna kenyér, csirke mell. (azért jó a leves meg a főzelék mert jóllakottságot érzel viszont nagyon kevés kalóriát viszel be)

Nem tudom mennyire versenyszintűen úszol de vigyázni kell a fogyózással mert ha túl kevés kalóriát viszel be az nem csak a zsírt fogja csökkenteni hanem az izmot is. Úgyhogy ha ezt el szeretnéd kerülni akkor mindenképp több kalóriát vigyél be 1000nél, és ebben legyen fehérje, ez nagyon lényeges hogy annak ellenére hogy keveset eszel bevidd a napi fehérje minimumot, mert ha ez nem sikerül akkor elég sok izmot veszíthetsz. A fehérje jóllakottság érzést is nyújt és bármennyit viszel be belőle nem fogja lelassítani a fogyási folyamatod (zsírból fogyást).

Amúgy az én véleményem az az hogy 170cmhez 60kg tökéletes és nagyon szexinek tartom az olyan nőket akiknek nagy combjuk van de vékony derekuk és lapos hasuk. Hogyha arra mész hogy jól nézz ki akkor szerintem az számít hogy ne legyen felesleges zsír a hason és a karokon, a nagy comb viszont nem feltétlen hátrány. Mivel diéta nélkül is fogysz (valószínű az úszásnak köszönhetően) így szerintem fölösleges diétáznod mert ugyanúgy fogsz fogyni ahogy eddig.(nyilván lassabban mintha diétáznál de fogsz fogyni akkor is ha ugyanúgy étkezel ahogy „szeptember óta”)

Remélem ez segít valamit, ha bármilyen kérdésed van szívesen megválaszolom, kifejtem hogy mi mögött mi áll mert lehet nem mindent indokoltam meg.

Viszont az én véleményem tényleg az hogy nincs szükséged diétára, mert jó súlyban vagy, és még sportolsz is ami úgyis fog fogyasztani.

2021. jan. 1. 22:11
 2/8 lazapannus válasza:
100%
Szerintem egészséges súlyod van, és nem szükséges a fogyás, de ha nagyon szeretnél fogyni és így folytatod akk sikerülni fog nyárra az 55 sőt szerinte hamarabb is. Ja és a 997 kcal nagyon kevésnek hangzik talán nem le fogysz hanem a elfogysz nyárra. Főleg ha erre még edzel is hiszen az izom építésre és az edzésre energia kell, ráadásul engem ez a kevesebb evés sulyos anorexiához vezetett szóval csak mértékkel remélem te nem jársz úgy mint én.
2021. jan. 1. 22:18
 3/8 A kérdező kommentje:

1.:Nagyon szépen köszönöm, hogy ennyi időt szántál arra hogy ezt így leírd. Nagy motivációt adott most ez.

2.: Neked is nagyon szépen köszönöm, majd megírom hogy sikerült e előbb, nagyon remélem.

Ezzel most rávettetek hogy ne éheztessem magam, mert tudom, nem jó és nem szeretnék anorexiánál kilyukadni, szóval tényleg köszi!

2021. jan. 1. 22:43
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szóval, sportolsz, diétázol, de gőzerővel szénhidrátot eszel, hogy fogyj.

Nem rosszindulatból, de ha a kilókon kívül a formáid is érdekelnek, akkor kezdj el fehérjét is enni, és kevesebb deficittel dolgozni. Inkább egyél többet, és amellé mozogj többet, különben formátlan skinnyfat leszel, aki bár lefogyott, de inkább csak izomból, ellenben zsírosabb lett. Okosan csináld, ésszel, és ne a kilók legyenek a fő szempont, hanem a formád, és a közérzeted.

2021. jan. 2. 12:26
 5/8 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Azóta mutatott már 59 kg-ot is a mérleg..akkor meglesz nyárra remélem az 55:)
2021. jan. 16. 16:47
 6/8 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Miért lehet hogy ma reggel megméreckedtem és 61.5 volt? Nagyon megijedtem..
2021. jan. 17. 09:56
 7/8 anonim ***** válasza:
Most fog megjönni? Több sósat ettél? Kevesebb folyadékot ittál? Mindegyik megköti a vízet, amitől nehezebb vagy. Vagy szimplán csak híztál.
2021. jan. 17. 12:29
 8/8 A kérdező kommentje:
Nem idén már megvolt..kevesebbet ittam az igaz de sósat nagyon nem.
2021. jan. 17. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!