Ha valaki diétázik, sportol és lefogy mondjuk 10-15 kilot, utána egy napon telezabálja magát megeszik mondjuk 4000 kaloriát, akkor mi történik ?
hát igen, az a baj, hogy a legtöbben nem tudják megállni egy napnál, aztán visszaszedik, amit leadnak.
fél év alatt leadtam 15 kilót, aztán elkapott a gépszíj. fél év alatt vissza is jött az összes. :(
Semmi sem történik. Felpörög az anyagcsere és másnapra bevizesedik. Kb 0,3 kg felmehet. Nekem egy durva bezabálós nap után (kb 7500 kcal) egy hét múlva lett ugyanannyi a súlyom, mint a bezabálás előtt.
Csak tudjon visszatérni az étrendjéhez az illető.
Én nagyon odafigyelek a kajára, évek óta, de néha előfordul, pl. családiünnep, vendégség, stb. hogy túl sokat vagy nem megfelelő dolgokat eszem.
Ilyenkor 2 lehetőség van: 1. ha nem esem nagyon túlzásba, pl. megeszek egy szelet tortát, nem történik semmi. Megy tovább az élet, folytatom a rendes kajálást, sportot.
2. elszalad velem a ló valamiért, és tényleg ZABÁLOK. Na, ilyenkor még aznap este rosszul leszek többnyire, fáj a gyomrom, lehet, hogy hányok, de hasmenés garantált. 1-2 napig ilyenkor diétázok utána, hogy a gyomrom rendbe jöjjön, és egy időre legalábbis megtanulom, hogy nem kell állatkodni. Aztán nyilván van, hogy megint megfeledkezem róla, de szerencsére nagyon ritkán fordul ez elő, évi 1-2 alkalommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!