Melyik ételben van a legtöbb/legkevesebb kalória?
20: Tudom, ezt is sokat hallottam, lehet, hogy igazad van...
Ettől függetlenül örülök az eredménynek, és azóta szépen építem az izmot is. Kb 1 kg izmot vesztettem, amit azóta vissza is szereztem. :)
Lehet, hogy drasztikus meg egészségtelen amit csináltam, de egy szep célt elértem, és erre buszke vagyok.
A legbecsapósabbak szerintem az olajos magvak, különösen a mandula és főleg a mogyoró. Mert ugye alapvetően egészséges, sőt a kiegyensúlyozott étrendhez ajánlják is a magvakat.
Csak emellett finom is, és mogyoróból simán elmajszol az ember 2-3 marékkal anélkül, hogy gyanút fogna... :D Egy jobb étvágyú férfiember 1 egész csomaggal is simán lenyom.
A probléma az, hogy kb. fél maréknyi mogyiban van 200-300 kalória... ha nem figyelsz, és elnassolod azt a 2-3 maréknyit, már be is toltad a napi kcal keretedet, közben meg ugyanolyan éhes maradsz és gyakorlatilag csak zsírt vittél be. :D
20: De a túlsúly az nem tiszta zsír, hanem izom, víz, kötőszövet és zsír, és ezek közül talán pont a zsír a legkönnyebb egy adott térfogatra nézve.
Ha fogysz egy kiló zsírt, leugrik még 2-3 kiló víz, kötőszövet és izom is, hiszen 1 kilóval könnyebb test mozgatásához kevesebb izom kell, a kevesebb izom működéséhez kevesebb kötőszövet és zsír kell, és így tovább.
Mondjuk 60 kilós testből 15 kg a zsír, nyilván nem 10 kg zsír fog lemenni, ha 10 kilót fogy, talán a fele se lesz zsír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!