Ez miért?

Figyelt kérdés
Ma 700-800 kcalt ettem és mozogtam hozzá 1500-at és híztam..
2020. aug. 11. 19:00
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Ez így elég kevés infó. Mihez képest híztál? Mikor mérted magad, milyen körülmények között?
2020. aug. 11. 19:08
 2/17 A kérdező kommentje:
Hát ma reggel még 64 kg voltam 12 órás munka után vettem észre hogy híztam, meg hozzá 1 kg-ot.. Csak nem tudom miért...
2020. aug. 11. 19:21
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Jaaah....

Azért mert napközben ingadozik. Eszel, iszol, wc-re mész, izzadsz...

Alapból érdemes ritkábban mérni magad, hetente, vagy kéthetente.

Reggel, wc után, kaja előtt (tehát mindig azonos körülmények közt), a mérleg is mindig ugyanott!

De egy nap több különböző szakában semmi értelme.

2020. aug. 11. 19:29
 4/17 A kérdező kommentje:
Nem, nem hinném hogy súly ingadozás mert alapból meglátszott a testemen a változás.. A súlyingadozásomkor nálam nincs változás, viszont ma igen meg látszott.
2020. aug. 11. 19:32
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

De milyen változást látsz meg? Ennyi idő alatt nem lehet! Lehet, olyat ettél, ami picit puffaszt...

De ennyi idő alatt, ha zabálnál, mint egy ló, akkor is max 20-30 dekát híznál a teljes test felületre!

Egy kiló hízáshol 9000 kcal többlet kell!

De ha kicsit több szénhidrátot vittél be, mint szoktál, az máris több vizet köt le. De ez csak egy lehetőség a sok közül.

Hidd el, ez csak napközbeni ingadozás!

Bármi mást látsz, az már pszichés!

2020. aug. 11. 19:40
 6/17 A kérdező kommentje:
Lehet szénhidrát, mert tegnap 80-100got ettem ma pedig 120gmot de akkor sem vagyok biztos hogy ez lenne a baj.
2020. aug. 11. 19:45
 7/17 A kérdező kommentje:
*130gmot
2020. aug. 11. 19:46
 8/17 anonim ***** válasza:
Kérj edzéstervet Tari Ádámtol
2020. aug. 11. 19:51
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Ok, akkor fényevő vagy, és a fényt átalakítod energiává. Valószínűleg túl sokat voltál a napon, ezért sokkal több fényt vittél be, mint kellett volna, és ez hozott létre plusz 9000 kcal bevitelt, és ezért lerakódott rád egy kg zsír.

Vonulj le a pincébe, villanyt se kapcsolj, és akkor kompenzálhatod a hatást.

Így remélem, már jó. Bár köze sincs az emberi test működéséhez, de ha azt nem tudod elfogadni, talán ezt igen...

2020. aug. 11. 19:53
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

1. 1 kg nem látszódik a megtesteden.

2. A súlyon a nap folyamán folyamatosan ingadozik. Ha ugyan abban a napszakban méred meg magad mindennap is lesznek irracionális külömbségek.

Ezért szoktak hetente átlagot vonni azonos napszakban készített súlyokról és azt összevetni az azt megelőző héttel.

3. Lehetetlen 1kg zsírt hízni 1 nap alatt.

Mért? Kutatások alapján 3 500 kcal többlet kell 0.45kg zsír felszedéséhez, ami persze nem egy nap nem történhet meg. Több napon át kell magas többletben lenne hozzá.

4. Az meg hogy pontosan mennyi széhidrátot eszel nem befolyásolja a súlyvesztésed. Maximum a testkompozíciód, de a súlybeli változást nem.

Vagyis igen, de csak annyiba hogy sok szénhidrát hatására több vizet raktároz a szevezedet, de zsír felszedését nem okoz ha kalória deficitben vagy.

5. Ha neked ez véletlenűl sikerült, hogy kalóriadeficitben magas szénhidráttal növelted a zsírt a tested, akkor keress fel egy dietetikus phd kutatót, akivel pár év mulva akár Nóbel díjjat is nyerhettek a világon az éhezés felszámolásával.

...................

Konklúziónak.

Biztos hogy nem híztál. Maximum több vizet kötött le a szervezeted, ami természetes.

Biztos hogy nem vehettél észre változást. Kivéve hogy ha testépítő vagy és versenykész formában vagy 5% testzsírral. Akkor észrelehetne venni könnyen a víz lekötést.

Ha netán tévedek, megmentetted a világot az éhezéstől így gratulálok és örülök.

2020. aug. 11. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!