Akik kalóriaszámoltok miket esztek a nap folyamán?Mennyit esztek?
Mindent esztek és csak a mennyisségre figyeltek?plusz kalória-sport?
Vagy szigorúan csakis egészséges ételeket fogyasztotok?(bűnös napok esetleg)
Reggeli?
Ebéd?
Vacsi?
Az összes tejtermék nagyon sok kalóriát tartalmaz így próbálom kerülni őket!
Kérhetnék ötleteket!?
L/22
Először is, semmi sem egészséges, már kimutatták hogy a levegővétel is rákkeltő hatással van az emberre. Másodszor pedig az én étrendem így néz ki:
1. étkezés: 100g zabpehely + valamennyi tej
2. étkezés: 150g sertéshús + 100g rizs + 100g valami zöldség (mostanában uborka)
3. étkezés: 100g csirkemell + 100g rizs
4. étkezés: 150 sertés + 100g rizs
5. étkezés: 100g csirkemell + 100g rizs + 50g zöldség
Csalós napjaim nem igazán vannak, mondjuk szoktam módosítani ezen az étrenden, de kalóriamennyiségben nem igazán térek el ettől.
Én mindent eszek de mértékkel és próbálom számolni a kalóriákat hozzá, nem tartok csaló napot. Nekem felesleges.
Ha szeretnék pl eszek 1db fagyit és akkor ahhoz mérem a aznapi kalóriát. Nyilván nemcsak édességet eszem,Nem győzöm hangsúlyozni, hogy mindenből eszek csak keveset!
eleinte számoltam, hogy jól beinduljon a fogyás, de belefáradtam
Elhagytam a sok nasit, cukrot, kevesebb tésztát eszem, krumplit ritkábban, kenyér naponta max 1-2 pici szelet tk vagy rozs kenyér. Rizs helyett van hogy bulgur, sok zöldséget eszek, mert amúgy is imádom, húsból inkább csak csirke. Én a tejtermékeket nem tudom elhagyni, főleg zsír van benne nem ch, bár van hogy a kvmhoz vmi növényi tejet iszok, de az a baj nagyon drágák. Úgyhogy inkább ha találok riska zero tejet veszek. A sajtot meg nem tudom elhagyni, lightosat használok. Natur joghurtot is imádom.
Szóval röviden ennyi. Kevesebb tésztaféle, meg a sok ch-t tartalmazó zöldséget is kerülöm. És semmi nasi nálam, vagy cukor. Nagy fogyást ezzel nem értem el, csak 10 kg, de legalább ezt tartom.
Én sok tejterméket eszem, mégis tartom az 1200 kalóriát. Mindent eszem, de mértékkel (értsd. néha röhejesen kis adagot eszem, de akkor sem mondok le teljesen semmiről, amit szeretek - furcsa módon mégsem vagyok éhes, ha mégis, beiktatok egy uzsonnát)
- reggeli: ch csökkentett kenyér, felvágott, paprika, paradicsom, hagyma, sajt, esetleg tojás
- ebéd: legtöbbször hús + köret, a mennyisége a kalóriatartalmától függ
- uzsonna: pár szelet kolbász vagy sonka, pár szelet sajt
- vacsora: vagy mint a reggeli vagy virsli vagy túró
1600 kalóriát eszek egy nap.
Mondanám hogy mindent eszek mértékkel, de ez nem teljesen igaz. A csokit, kekszet szinte teljesen elhagytam, fehérjeszeletet eszek, de azt sem minden nap. Korábban heti egyszer ettem pizzát és burger kinget, de azt is elhagytam, mert nem visz rá a lélek, hogy egy kajálásra megegyek 1000 kalóriát. De a többi kaját pl tészta, kenyér ugyanúgy eszek, csak számolom a kalóriát.
Ezeket szoktam enni:
Reggeli: szinte minden nap zabkása, heti egyszer szendvics ( kb 300 kalória)
Ebéd: főzelékek, hal krumplival vagy rizzsel, tortillába tekert zöldségek, csilis bab, heti egyszer tészta ( kb 600 kalória)
Vacsora: szinte mindig kenyeret eszek sajttal vagy tonhalkonzervvel vagy tojással + zöldség + fehérjeturmix ( kb 400-500 kalória)
Napközben még szoktam enni gyümölcsöt (banán, dinnye,barack) vagy mandulát vagy fehérjeszeletet.
Ami nekem bevált, az másnak furcsa... :D
Én 3x eszem egy nap és nagyjából így néz ki:
Reggeli: 50g zabpehely, 20g vegán fehérjepor, fél marék mag, vagy 1 tk földimogyorókrém
Ebéd: 70g bab, 30-35g hajdina, köles, bulgur, barna rizs, quinoa... Mellé általában fagyasztott zöldségkeveréket eszem, sokszor megszórom sörélesztő pehellyel.
Vacsora: 2 kis szelet pirított purpur kenyér, sok zöldséggel, ez a legváltozóbb.
Úgy szoktam, hogy 1200 vagy 1300 kalória legyen. Amit írtam grammok, azok kB értékek.
Kb. 1400 kalóriát eszek egy nap és minden nap sportolok. Biciklizés, gyaloglás, 30-40 perc kardió vagy ugyanennyi saját testsúlyos edzés. Az édességet imádom, de keveset nem tudok belőle enni, úgyhogy egyáltalán nem eszek, viszont heti 1-2x elborul az agyam és bezabálok minden fellelhető édességet. :-( Már mindent kipróbáltam ez ellen, eddig még semmi nem jött be, keresgélek tovább. Az étkezésem is elég gáz, mert nem szeretem a zöldségeket/gyümölcsöket, de szedek étrendkiegészítőket, vitaminokat. Nekem nem jött be a napi 5-szöri étkezés, mert csak többet ettem.
A mai így néz ki:
Reggeli: egy 3in1 kávé, egy sima kávé édesítővel és kávétejszínnel
Ebéd: francia-pirítós 2 graham zsemléből +vaj, sonka, sajt, mustár, majonéz
Vacsi: 3 db Sága fini-mini dinoszaurusz csípős ketchuppal
R: 1 szendvics
T: zabszelet/joghurt/gyümi
E: 250g rizs 200g húsos étel
V: leves/főzelék/tojás
1200-1500 kcal. Fél óra szobabicikli.
Néha eszek egy csokit ha megkívánom, meg néha tartok csalónapot is. Nincs miatta bűntudatom, akkor sincs ha átlépem a keretem. Egy összességében könnyen tartható mértékletes életmódot próbálok kialakítani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!