Kalóriaszámolás nélkül lehet fogyni?
Figyelt kérdés
Szoval kifejtem bovebben de eloszor is bocsanat h ekezet nelkul irok es sok lesz a rovidites de telefonrol irok es k*rv@ hosszu lesz a szoveg szerintem. (Se idom se turelmem 2 oraig irni egy roh@dt kerdest remelem megertitek) Szoval nagyon sok felesleg van rajtam ugy 20 kg. Ezt szeretnem leadni. Napi 1200-1300 kcalt viszek be emellett napi 2x 1 ora futopad. Ezzel semmi gond nem lenne de 1 hónap mulva suli. Menzas vagyok valamiert anyum hallani se akar arrol h magamnak vigyek kajat. De igy nem tudok kcal-t számolni. Honnan tudjam h mondjuk az a rohadt fasirt hany gramm es milyen husbol van es milyen lisztbol es stb. Lehetseges ugy lefogyni hogy nem szamolom majd szeptembertol a kaloriakat? Nyilvan ugy gondoltam ha mondjuk valami teszta lesz az ebed vagy valami ilyen egeszsegtelen cucc akkor mondjuk eszek csak levest es csak az ilyen fozelekeket es meg ragukat ennem meg es abbol is kis adagot kernek majd. Persze akkor is ugyanugy edzenek mint most sot akkor meg lesz pluszba heti 5 tesim+1uszasom+1karatem. Szoval kaloriaszamolas nelkul lehetseges lefogyni? 16/F2020. júl. 22. 23:32
A kérdező szavazást indított:
Igen,le lehet fogyni kcal számolás nélkül, ha rendesen odafigyelsz.
Nem, lehetetlen kcal számolás nélkül lefogyni.
36 szavazat
1/9 anonim válasza:
Lehet fogyni kalóriaszàmolàs nélkül is. Én se szàmolom, mégis fogyok, csak odafigyelek, hogy mit eszem és milyen minőségben.
Menza minőségű kaja mellett viszont kétséges a dolog. Ott fehérlisztes cukros kaja van, rossz minőségű, ami sok esetben gàtolja a fogyàst.
4/9 anonim válasza:
Menzásan is lehet. Ha megnézed az EMMi rendeletét erről, ott meg van határozva hogy milyen fajta menzás ételekben hány kalória van. Azt használhatod viszonyításnak.
5/9 anonim válasza:
Ennyi spor mellett pedig bőven ehetsz 1500 kcalt is
6/9 anonim válasza:
Az ember érzi mennyit eszik.
Ha mindig úgy eszel, hogy még egy pici éhes vagy, akkor deficitben vagy. Ez nem egy arany szabály, de nekem sikerült.
15 évesen 30kgot fogytam több mint félév alatt, kb 1kg / hét tempóban.
Szóval érzetre megfelelő mennyiségű ételt ettem. Plusz mozogtam.
7/9 anonim válasza:
Ha eddig számoltad a kalóriákat, akkor valószínűleg már elég nagy tapasztalatod van arról, hogy miből hány gramm mennyinek néz ki. Egy idő után az ember szemmértékre is meg tudja tippelni az ételek mennyiségét, ez alapján a kalóriát. Ne frusztráljon, ha nem tudod egészen pontosan kiszámolni. Az is jó, ha hozzávetőlegesen számolod, közben figyelj a tested jelzéseire, lassan, odafigyelve egyél, ne is éhezz, de ne is lakj jól túlzottan.
8/9 Laylah válasza:
Oszd el a menzás ebédet kétfelé, egyiket megeszed ebédre, másikat uzsonnára/vacsira.
9/9 Travis83 válasza:
A kalória kell. Az a szervezetünk üzemanyaga. Mindössze arra figyelj oda, hogy ne szénhidrátos ételeket fogyassz! Kenyér, édességek, tésztás dolgok, krumpli - főleg ezeket kerüld. Rozskenyér mehet. Sok folyadék, gyümölcs, zöldség, hal és főtthús, könnyű levesek. Plusz a sportolás, amit csinálsz. Ennyi bőven elég a fogyáshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!