Beleférne minden nap egy ilyen sütemény a diétába?
Rettentően édesszájú vagyok, az életmódváltás(sal való próbálkozás) előtt átlagban nézve megettem naponta egy tábla csokit és egy péksütit. Amióta egészségesebben próbálok étkezni, kerestem egészséges alternatívákat az édességekre, amik többnyire jól beváltak, de nem mindig pótolják úgy a csokit ahogy szeretném...
Most találtam egy klassz bögrés mikrós receptet, nagy adag, kevés kalória, nagyon jó makrók, elég laktató, és elég jól imitálja a csokis süti érzést. Én variáltam át, hogy jobb legyen a kalóriatartalma és a makrói. 225 kcal van benne, 5 gramm zsír, 8 gramm szénhidrát és 32 gramm fehérje. Büszke is voltam magamra, mégis tegnap este mikor vacsi után betoltam és nagyon jóllaktam tőle, olyan rossz érzés fogott el, mintha egy tábla csokit ettem volna meg, vagy rendes cukros sütit. Pedig jól esett, tényleg jó alternatívának gondolom ami segíthet, de olyan fura érzés lenne mindennap enni egy ilyet, vagy legalábbis minden alkalommal, mikor megkívánom, ahelyett hogy inkább zöldségeket nassolnék vagy kefírt :( Pedig kényelmesen belefért a keretembe és a makróimba is. Ti mit gondoltok? Belefér diétába napi egy ilyen süti? Vagy mondjuk heti 5? Ha a keretemben teljesen benne van? Ne érezzem rosszul magam miatta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!