Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Beleférne minden nap egy...

Beleférne minden nap egy ilyen sütemény a diétába?

Figyelt kérdés

Rettentően édesszájú vagyok, az életmódváltás(sal való próbálkozás) előtt átlagban nézve megettem naponta egy tábla csokit és egy péksütit. Amióta egészségesebben próbálok étkezni, kerestem egészséges alternatívákat az édességekre, amik többnyire jól beváltak, de nem mindig pótolják úgy a csokit ahogy szeretném...

Most találtam egy klassz bögrés mikrós receptet, nagy adag, kevés kalória, nagyon jó makrók, elég laktató, és elég jól imitálja a csokis süti érzést. Én variáltam át, hogy jobb legyen a kalóriatartalma és a makrói. 225 kcal van benne, 5 gramm zsír, 8 gramm szénhidrát és 32 gramm fehérje. Büszke is voltam magamra, mégis tegnap este mikor vacsi után betoltam és nagyon jóllaktam tőle, olyan rossz érzés fogott el, mintha egy tábla csokit ettem volna meg, vagy rendes cukros sütit. Pedig jól esett, tényleg jó alternatívának gondolom ami segíthet, de olyan fura érzés lenne mindennap enni egy ilyet, vagy legalábbis minden alkalommal, mikor megkívánom, ahelyett hogy inkább zöldségeket nassolnék vagy kefírt :( Pedig kényelmesen belefért a keretembe és a makróimba is. Ti mit gondoltok? Belefér diétába napi egy ilyen süti? Vagy mondjuk heti 5? Ha a keretemben teljesen benne van? Ne érezzem rosszul magam miatta?

2020. máj. 28. 14:58
A kérdező szavazást indított:
Belefér.
Túlzás.
39 szavazat
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Rosszul írtam, 8 gramm zsír és 5 gramm szénhidrát van benne, felcseréltem a kettőt.
2020. máj. 28. 15:04
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Egy egész nagy pizza is belefér, ha mellette semmit nem eszel és így a kalória határ alatt vagy. Ha ezzel a sütivel benne vagy a keretedbe miért ne? Amúgy 225 kalóriából már csokit is találsz.
2020. máj. 28. 15:09
 3/16 A kérdező kommentje:
225 kalóriából csokit? Maximum egy kis szeleteset, talán 30-50 grammosat, ami után nem tudnék leállni és csak még jobban kívánnám... amennyi nekem abból kéne, az már sajnos biztos nem férne bele sem a keretembe, sem a makrókba.
2020. máj. 28. 15:14
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Egy 20 grammos kakaós mogyorós cerbona műzli szeletben 75kcal van. Abból akár kettő is belefér így. Nem igazán értem a kicsi szelettel mi a baj. Hiszen pont az a jó, hogy csak annyit veszel amennyi belefér (egyet vagy kettőt) és mivel nincs otthon más nem is tudod túllépni a fogyasztást. Ha vennék (meg ha én is ilyen kívánós lennék) egy tábla csokit én is meg akarnám enni az egészet, de ha nincs itthon nincs ilyen baj...de ne értsd félre nem kötekedni akarok. Ha neked így jó és tényleg tartod a keretet nyugodtan eheted. :) Csak nekem nem logikus.
2020. máj. 28. 15:26
 5/16 anonim ***** válasza:

Belefér, csak mozogd le!

Amúgy én ilyet használok, ha édességet akarok enni: [link]

Főleg citrusfélékkel nagyon finom, lime-ot, citromot, grapefruitot nagyon szeretem vele. A citromleves víz pl. olyan, mintha limonádé lenne, egyáltalán nem kell bele cukor vagy édesítőszer. Mondjuk kicsit drága, de én felet vagy negyedet szoktam elszopogatni, sohasem egy egészet.

2020. máj. 28. 15:27
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Ne jól lakni akarj vele. Édesség hiány pótlásra ok, de én megnézném alaposabban a diétámat, mert ha ennyire kívánod és nem tudsz határt tartani, akkor lehet alapjaiban az étkezéseddel van a baj. Más a kívánok valami édeset érzés és a falás roham.
2020. máj. 28. 15:30
 7/16 A kérdező kommentje:
#4 az a baj hogy az nem laktat egyáltalán, és tényleg utána csak még jobban kívánnám az édességet. Nemrégen pl.úgy jártam, hogy gondoltam megeszem az itthon lévő egy darab KitKat csokit, belefért volna a napi keretembe. Utána nagyon elkapott az édesség utána vágy, más csoki nem volt itthon. Megettem egy fél kilós mogyoróvajnak a felét, csak úgy magában, kanállal... Sajnos ilyen vagyok. Ezért ezek a klasszikus cukros édességek veszélyesek most nekem.
2020. máj. 28. 15:31
 8/16 anonim ***** válasza:
Értem. :( Azért hosszú távon valamit ki kell találni erre. Nem kerülhetsz majd mindig minden más édességet mert nem tudsz kontrollt tartani.
2020. máj. 28. 15:37
 9/16 anonim ***** válasza:
79%
Belefér, ha belefér a keretébe, persze. Viszont nem hiszem, hogy ez lenne a megoldás az édesszájúságra. Ha minden nap megeszel egy sütit, folyamatosan kívánni fogod, olyan, mint egy függőség, és ez örökké egy felesleges plusz kalória lesz a diétádban. Sosem fogod megtanulni az önkontrollt, és el fogod rontani a diétádat. Próbáld ki, hogy pár hétig nem eszel semmi édességet, semmi cukrosat, és hidd el, utána már nem fogod kívánni.
2020. máj. 28. 16:11
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Miből van ez a süti, hogy a tömegének a kétharmada fehérje? Fehérjeporból? És mitől finom, talán édesítő van benne? Mert 5 g szénhidráttól, ha mind cukor is, még nem lesz édes.

Mindenesetre 5 g szénhidráttól meg 9 g zsírtól semmi bajod nem lesz, még akkor sem, ha a szénhidrát a lehető leggyorsabban felszívódó fajta. Egyél nyugodtan naponta egy ilyet, ha belefér a keretedbe.

2020. máj. 28. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!