Ez mennyi kalória?
Knorr Görög gyümölcs levest vettem, aminek a tasakjára az volt írva, hogy 250g készételben van 230 kalória.
De magában a porban mennyi van? Ami 45g.
Mert ők 0.5l tejjel számították ki valószínűleg, mivel azt írták javaslatként, hogy a tasak tartalmát öntsük annyi tejbe.
És így felel meg két adagnak elvileg.
De én az egészet 200ml tejhez öntöttem és úgy fogyasztottam el. A tejet tudom, hogy mennyi, de hogy magában a porban mennyi volt, azt nem.
Valaki tudja?
#2 vagyok
1: Van egy adott tömeg.
2: Van egy adott kalória szám
3: Az adott tömeget elosztod a kalória számmal (itt pl 250 osztva 230-al)
4: Ezt az eredményt megszorzod azzal a tömeggel amit ki akarsz számolni( itt pl a 45)
5: és kész
Kedves 2. illetve 4. ez csak akkor lenne igaz, ha a kérdező nem változtatott volna a keverési arányokon!
A tej és a levespor kalóriái nem egyeznek, tehát nem lehet ilyen egyszerűen kiszámolni, hiszen fajlagosan több mint 2x annyi port tett a levesébe mint amit a Knorr ajánl, és ami alapján ők megadták az elkészült "termék" kcal adatát.
Persze elve félreértetted szerintem, hiszen még ha a Knorr a por adatait adta volna meg (de nem ezt tette!), és igaz lenne az arányosság, akkor is a kalóriát kéne osztani a tömeggel amit megadtak, aztán felszorozni a tömeggel amit felhasznált.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!