Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Az ételeket pl. Hús, zöldségek...

Az ételeket pl. Hús, zöldségek . Stb. nyersen vagy már készen merjem le és úgy számoljam ki a napi kalóriabevitelemet?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 16. 22:56
 1/5 SZücsöm ***** válasza:
27%
Tökmindegy mind 2 adat megtalálható a neten. Szerintem a készt könnyebb számolgatni mert a kész produktumot mérem ki grammba a tányéromba is.
2020. ápr. 16. 23:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
76%

AZ elsö téves infókat ad.


MINDEN élelmiszert nyersen fözésre elökészített állapotban kell mérni, mert az a megbízható.


A fött/sült esetében ugyanis a súlyváltozás erösen függ az elkészítés egyéni módjától:

pl a tésztát, rizst van, aki majdnem ropogósan szereti, más meg majdnem szétfözve - az elsö esetben 100 g nyers termék felvesz plusz 1,5 dl vizet, azaz 100 g nyers 250 g fött lesz, a második esetben meg 3 dl vízzel készül, a 100 g-ból 400 g fött lesz, tehát igen eltérö kalóriaértékeet kapsz.

Amit sütsz, ott a termék vizet veszít, és itt is van, aki szaftosabban vagy szárazabban szereti: 100 g nyers csirkemell lehet készen 80 g is meg 45 g is - a,i szintén nagy különbség.


Ezért kell nyersen mérni, mert ott van a legkisebb hibalehetöség.

2020. ápr. 17. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
És a tojást is nyersen merjem lá vagy mikor már megsutottem vagy megfoztem?
2020. ápr. 17. 09:09
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A tojást inkább számold, hogy hány darab, darabra is lehet tudni a tápanyagtartalmát. Nyilván van szórása, vannak kisebb meg nagyobb tojások, de nem ezen fog múlni.


Hogy nyersen vagy készen mérsz, az attól függ, hogy vállalod-e a plusz macerát a nagyobb pontosság érdekében. Megteheted, hogy mindent lemérsz nyersen, a végén a készételt is, és ebből kiszámítod, hogy a készétel 100 g-jában mennyi van az egyes tápanyagokból. Vagy csak a készételt méred, és úgy keresed ki, hogy pl borsófőzelék. Ezzel persze benyelsz egy csomó pontatlanságot.


Én valószínű az átlagnál hígabban főzök, mert ha magam mérek mindent aprólékosan, akkor alacsonyabb kalóriatartalom szokott kijönni, mintha mondjuk a kalóriabázison keresek meg valamit. De 1x lemértem, hogy pl az én borsófőzelékemnél mire jön ki a kalóriatartalom, és azóta azt használom. Nem mérem le minden egyes alkalommal külön, hogy most hány gramm lett az 1 ek liszt, meg hogy a végén pont mennyi víz párolgott el.


De ha épp olyat főzök, amit nem volt kedvem lemérni, akkor keresek rá valami értéket. Úgyis tudom, hogy az én számomra az édesség mennyisége a kritikus, nem a főtt ételé. Szóval azt mindig mérem.

2020. ápr. 17. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 SZücsöm ***** válasza:
70%

Nem az 1 es nem hülyeséget ír hanem a 2 es misztifikálja túl a dolgokat.


Senki nem mondta hogy a mérés tökéletes lesz. Ahogy ha nyersen méred AKKOR SE LESZ PONTOSAN UGYANANNYI KALÓRIA MINT AHOGY AZ INTERNETEN ÍRJÁK.


Ha nem vagy versenyző csak egészségesen akarsz étkezni vagy ebben az esetben fogyni akkor azt a módot csináld ami neked jobb. Nekem ez a mód a tökéletes mert már van egy adott étrendem amihez a nekem jobb módon (kész termék) ki van számolva minden.


Tehát nem nem ad téves információkat az egyes maximum máshogy csinálja a dolgokat mint a 2 es.

2020. ápr. 17. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!