Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ideiglenesen a nagyinál...

Ideiglenesen a nagyinál lakom, aki egyáltalán nem támogat a diétában. Mit tegyek hogy ne bántsam meg, mégis megállapodásra tudjunk jutni?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok, egy kicsit duci,ezért fogyni szeretnék. A koronavírusos helyzetben leköltöztem a nagyimhoz, hogy tudjak segíteni neki a ház körüli dolgokban, elintézzem a csekkeket, bevásárlást stb. Kedves a nagyimtól, hogy főz rám, ő így fejezi ki a szeretetét, de mindig "hagyományos", jó kalóriadús,magyaros fogásokat készít. Hogyha szólok neki hogy másképp készítse, vagy más ételeket is készítsen megsértődik, főzni én pedig nem főzhetek, hisz ő egyébként is főz, így kárbamenne az étel. Szerinte nem kellene diétáznom hiszen úgy vagyok jó ahogy vagyok, így egyálalán nem támogat benne. Nem akarok hálátlannak tűnni, csupán szivesen ennék kissé más fogásokat. Mit tegyek, hogy ne sértődjön meg a nagyi?

2020. ápr. 14. 14:10
 1/8 A kérdező kommentje:
Tudom hogy a mostani helyzetben nem ez az elsődleges probléma, engem viszont zavar, ezért kérek tőletek tanácsot.
2020. ápr. 14. 14:13
 2/8 anonim ***** válasza:
91%

Elöször is, a hagyományos ételek mellett is lehet fogyni, csak kevesebbet kell enni belölük!

Másodszor a "diétás" étrendnek semmi értelme, ha idövel abbahagyod, akkor ugyanis garantáltan visszahízol.

Harmadszor ne arra akard rávenni a nagymamát, hogy másként fözzön - mert úzgysem fog sikerülni, hanem készíts ezekhez salátákat, zöldségkörítéseket pluszban, mondván, hogy otthon ezeket szoktad meg. HA ezekböl eszel utána többet és a nehezebb ételekböl kevesebbet, akkor nem sérted meg öt sem, és neked is könnyebb kevesebb kalórát fogyasztani.

Negyedszer, a vírus miatti helyzet nem tart túl soká, kezdheted a fogyást akkor is, amikr újra otthon leszel

2020. ápr. 14. 14:16
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A 2-es hozzászólóval teljesen egyetértek. Kivéve az utolsó mondatát, de az már más téma.
2020. ápr. 14. 15:00
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket! Mivel igen jó étvággyal áldott meg a jóisten, inkább tényleg készítek zöld köreteket a nagyi főztje mellé, és abból szedek majd többet. Ez teljesen kompromisszumkész megoldás! Kívánom hogy legyen úgy, ahogy a 2es válaszoló mondta, hamar érjen véget a járványhelyzet!
2020. ápr. 14. 17:40
 5/8 anonim ***** válasza:
24%

Tudjátok, miért esznek a hagyományos ételekből sokat?

Mert a fehér liszt,cukor üres kalóriák, nem normális tápanyagok, szegény Kérdező nem fog a kicsi adaggal jóllakni. Arról nem is beszélve, hogy nem működik a szemmérték az esetek 99,999%-ánál,főleg kezdő diétázónál, és amit te 300 kcal-os adagnak nézel,könnyen lehet,hogy megvan 500 is, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy nem tudod az összetevők pontos arányát.

A másik nagy veszélye a hagyományos ételek okozta inzulinkilengésnek a főleg nőknél gyakori IR. Na, az aztán egy szuper betegség a gyönyörű következményeivel, főleg a leggyakoribb szövődménnyel, a PCOS-el megfelejve.

Kérdező, ha nem áll kötélnek szegény Mamád, aki csak jót akar,de nem nem jól teszi, akkor mondd neki, hogy nagyon rossz lett az iskolában a vércukormérésed eredménye, és nem úri muriból akarsz egészségesen étkezni.

2020. ápr. 15. 19:00
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én ennyi idősen nyári szünet alatt voltam sokat a nagyszüleimnél talán picit fiatalabb voltam de mindegy is. A lényeg én azt csináltam hogy ettem mindent pl. reggelire bundás kenyeret zöldségekkel, ebédre ami volt leves második, vacsorára szendvics fehér kenyérből sajttal zöldségekkel. Inni csak vizet. A cukros lötyiket és a nassolást el lehet hagyni. Amit az egyik hozzászóló írt hogy zöldségköret az is nagyon jó alternativa. Annyi mellékes dolog volt,hogy a szomszéd gyerekekkel napi 20 km-ert legalább bicikliztünk kirándultunk az erdőbe ,sétáltunk sokat stb. Mentek le a kilók simán persze rajtam volt 10 kiló felesleg..nem mondom hogy indulhattam volna fitness bajnokságon de volt eredménye ami több mint a semmi. Aztán ha majd lesz saját kereseted vagy hazamész azt eszel amit akarsz. Addig lehet tornázni videókra tele a youtube ugrálókötelezni táncolni akármi bent vagy az udvaron segíteni a házimunkában.
2020. ápr. 15. 21:17
 7/8 A kérdező kommentje:
3as válaszoló, hát igen.. Nem nagyon tudom megbecsülni azt, hogy mennyit kéne szednem mondjuk egy máglyarakásból hogy még fogyjak is mellette, a tésztás kajáktól meg gyorsan újból megéhezek:( Mozogni próbálok minél többet, kerti munka, gyalog megyek bevásárolni, cipekedek. Youtuberól sajnos nem tudok tornázni, ugyanis a nagyinál nincs wifi. A szűkös mobilnetemet, meg a tanulásra/ üzenet írásra használom fel.
2020. ápr. 16. 10:23
 8/8 anonim ***** válasza:
25%
Javaslom, hogy kistányért használj. Ha azt púposra szeded, még akkor is jó.
2020. jún. 12. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!