Ha napi 1000 kaloriat eszek, es melle kb 50 g szenhidratot, az jo dieta alatt?
Milyen fehérje-zsír aránnyal megy az atkins?
Egyéb "tünetek" vannak ? (Erőtlen lennél, vagy vmi hasonló?)
Mondom... Koplalsz, ezért nem lett eredménye.
Az atkins diéta lényegét nem érted ha így eszel. Ilyen alacsony szénhidràtbevitelhez ( ami a bevezető szakasz) sokkal sokkal több zsír és fehérjebevitel kell, nem kalóriaszàmolgatàs/ korlàtozàs.
Ajànlom, hogy olvasd el Atkins könyvét, ha eddig nem tetted meg.
Én ilyesmi étrendet követek lényegében, bàr a bevezető ketogén szakaszt nem csinàltam. Szépen lehet vele fogyni.
50g ch? Amellett nem kellene edzeni. 20 mellett meg foleg.
Egy gyerek ch igenye 120g. Szerintem boven felviheted 80-100ra, mert 20 az nagyon keves.
1200kaloria a minimum amit vigyel be + az ugralokotelezes alatt amit elegettel.
Esetleg azert nem tudsz fogyni 1100alatt, mert belassult az anyagcseréd. Fokozatosan emelni kellene a kaloriat, majd ujra visszaallni 1200ra es hetente, kethetente egy csalonapot tartani.
A napi minimum 2 liter viz az nagyon jo.
A fehérjét feljebb kellene vinni, legalább 60-70 grammra. (WHO ajánlás 0,8-0,9+/ttkg) Illetve a ketogén is 20%-os arányt ajánl az atkins efelett is engedi.
Szénhidrát hiányában a fehérjét mindenképp emelni kell. (Mert a zsíranyagcserében több pontos is szerepet kap pl a zsírsavak szállítása, illetve a sejten belüli mozgatása is fehérje által történik, a ketontestek képződéséhez is előbb el kell vinni a zsírsavakat a májba)
A CH-t időzíteni kell, ha ilyen kevés.
Ha van intenzív mozgás, akkor valahol akörül kellene bevinned.
Az intenzív mozgások energiaigényéért a szénhidrátok felelnek, a nem intenzívekért a zsírsavak.
Ha intenzív edzéseket folytatsz, akkor azt a szervezeted nehezen fogja zsírból kivitelezni (a zsírsavak égetése bár sok energiát ad, de jelentős oxigénfelvétellel jár, a szénhidrátok épp fordítva vannak relatív kevés energiát adnak, de "készen".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!