Jól becsülhettem meg ennek ez ételnek a kalóriatartalmát? Vagy mennyi kalória lehet benne?
660 kalóriånak becsültem, szerintetek reális?
Túrós tojásrántotta 5 tojásból és kb. 350 gramm zsírszegény túróból, benne egy kicsi darab szalonna (kb.egy hüvelykujjnyi darab, bocsi hogy így írom) felkockázva, és egy 1 kilós párizsinak a vége (kb.3 vastag szelet) felkockázva. Az egész másfél ék.étolajon megsütve. Ennek nem egészen a felét ettem meg, mondjuk a 40-45%-át. A hátramaradt zsiradékon sütött egy darab virslit ettem hozzá, és egy paradicsomot. Szerintetek reális a 660 kcal?
5 db tojás 372 kcal
350g túró 273 kcal
3 szelet párizsi 142 kcal
1,5 ek étolaj 159 kcal
Eddig 946 kcal a szalonnát még nem is számítva
1 db virsli 125 kcal
Szóval szerintem jóval több, mint amit saccoltál.
De ha kalóriákat akasz számolni, akkor nem saccolgatni kell hanem lemérni pontosan és kiszámolni, mert a saccolás madjnem minden jóval kevesebb, mint a valóságban..
Nem jóval kevesebb, mert a szalonnát nem számoltam - mivel nincs súlya, emellett az összes olajat is megetted, ami szintén jócskán felfelé viszi az egészet.
De ha feltétlen át akarod magad verni, akkor azt számolsz, amit akarsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!