1 óra állás -100 kcal?
Figyelt kérdés
Ez szerintetek reális (kaloriabazis szerint 112)? Az utóbbi időben 12 órás álló munkám van mégse fogyok, pedig az az 1200 kcal csak számít valamit nem? Nem eszek többet sem mint eddig.2020. jan. 8. 16:11
1/7 anonim válasza:
Most figyelj! A fekvéshez is szükséged van energiára, hiszen a szíved, tüdőd, akkor is dolgozik. Ezért ha semmit sem ennél, egészen biztosan fogynál, mégpedig gyorsan. De ezt ne csináld!
2/7 A kérdező kommentje:
Nem is terveztem koplalni. De eddig egész napokat ültem, most meg 1 hónapja csak állok, pakolok, napi 10-13 órát és semmi változás.
2020. jan. 8. 16:17
3/7 anonim válasza:
Ahhoz, hogy az egy óra állás 112 kcal legyen, elég magas súlyodnak kell lennie.
De ez nem tisztán kalóriaminusz, mert ha ülsz, akkor is elhasználsz kb 100 kcalt - tehát a különbség nem jelent jóformán semmit. (Keresd meg, neked mennyit mutat ülésre a kaloriabazis),
Valószínüleg az ülés meg állás közt van 10-15 kcal különbség, azaz egy nap alatt ez 100-150 kcal közt van csak.
Ha fogyni akarsz, akkor ne ezzel az aprósággal akard elérni, hanem rendes étrenddel és tényleges mozgással!
4/7 anonim válasza:
hol sok 100 kcal 1 óra állás miatt? 1200 +kcalt simán okoz 12 óra után. azért izommunka az is hiába szeretik lenézni.
5/7 anonim válasza:
A kaloriabazison a sportok túl vannak kissé becsülve. A valós érték az ottani adatoknak 60- 70%a. Meg amúgy a 112 kcalban lehet benne van az alapanyagcseréd is, ami 50 kcal/ óra. Tehát a 112 helyett az csak 60 kcal plusz égetés
6/7 anonim válasza:
AZ utolsót még annyival kiegészítem, hogy ez is csak akkor ennyi különbség, ha elötte a kérdez csak feküdt, és nem csinált semmit, ha már ülve dolgozott, akkor az ülésre fordított kalóriaértéket le kell vonni ebböl, hogy megkapja, mennyivel többet fogyaszt az álló munkával! (Elárulom, nem túl sok az eltérés!)
7/7 anonim válasza:
1 óra állás az -16 kcal,a kalóriaguru meg a kalóriabázis elég sok hibát tartalmaz.Gondolj bele...-112 kcal/óra nem reális.Ha 12 órát állsz,akkor nem ehetsz kétszer annyit,mint egyébként max egy kisebb szendvics fér bele pluszba.Én 2 évig irodában dolgoztam,3 hónapja van pörgősebb munkahelyem,kb.1,5-2 kg-t fogytam,de igazából enni sincs időm nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!