A főtt tésztában mitől lesz több kalória mint a nyers tésztában?
Na most. A főzéssel a tészta csak vizet vesz fel nem? Mégis, múltkor vettem egy instant tésztát, és azt írta rajta, hogy “100 gramm ELKÉSZÍTETT termékben” ennyi és ennyi kalória van.
Alapból a tészta 87 gramm, azt írja, főzés után körülbelül 180 gramm lesz. De kit érdekel? Ha a tápértékek nem változnak meg, akkor miért kell elkészítés után mérni a terméket? Nem fér a fejembe, valaki, aki ért hozzá, segítsen nekem :D
Ugyanezt a módszert alkalmaznád kolbász készítésénél is?
Mondjuk egy kolbász készül 140 g hús+20g szalonna/100g késztermék arányban, akkor a készerméktből nem mindegy mennyit eszel meg..
Nem lesz benne több. Alapból 87 gramm, ez szív fel vizet.
A 87 gramm szárazban van mondjuk 200 kcal. Ez 100 grammban (szárazon) kb. 230 kcal lenne.
Ha ezt a 87 grammot megfőzöd, ugyanúgy 200 kcal lesz benne, mivel a többi víz. Viszont ez 180 grammban oszlik el, így 100 gramm késztermékbem csak 111 kcal van.
Igazából a kettő ugyanaz. Sima üzletpolitika, hogy az alacsonyabban írják rá ilyen formában.
Kb, mint amikor valami 9.999 forintba kerül...
Elkészített terméker fogyasztod.
A fogyasztásra alkalmas étel adatait tüntetik fel, mert azt eszed. És ha ki akarod porciózni, az elkészített ételt porciózod ki.
(enyhén kamu, vagy depis kérdés... Beszélj valami elő személlyel a problémáidról, mert szükséged lenne rá.)
Örülök, hogy nem vagy depis. A kamu részét cáfolod, akkor csak nem gondoltad végig, hogy miként fogyasztod az ételt én meg türelemetlenségemben meg az elmúlt napok rengeteg kamu kérdésétől meghatódva, érzelmi alapon ítéltem.
A kalória táblázat arra jó, hogy a kész ételt tudd megbecsülni, mennyi energia ezáltal el tudd kerülni a felesleges zabálást és egészségesen tudj táplálkozni.
Mivel a tésztát nem nyersen és nem kiszárítva fogyasztod, ezért a fogyasztásra alkalmas elkészítése utáni adat lesz számodra Hasznos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!