A barátom 52kg. Hogy hízzon meg?
172cm magas és eléggé sovány. A családjában kb minden férfinek ilyen alkata van, de minap kíváncsiságból megszámoltuk mennyi kalóriát eszik. 1500 és 1800 között eszik. Megpróbáltam rávenni, hogy lassan emelje az adagot, pl két tojás helyett háromból csináljon rántottát és hasonlók, mert a súlyához viszonyítva pont annyit eszik amennyit eléget és ezért nem változik az alakja.
A baj az, hogy miután napokig próbál többet enni, utána azt mondja olyan, mintha tömné magát, nincs étvágya és nem esik neki jól a kaja.
Ilyenkor mit lehet tenni? (Azért ide írom, hiába nem fogyásról van szó, mert itt több szó esik kalóriaszámlálasról mint más topicokban)
Sosem hallottál még az aszténiás testalkatról? Miért nem fogadod el olyannak, amilyen? Miért erőszakoskodsz vele? Ha valaki sovány és keveset eszik, akkor sovány és keveset eszik. Pont.
Ha neked nem ez a típus jön be, akkor keress egy nagydarab elhízott embert. Teli van velük Magyarország.
Ha a gyereked vékony lesz, mert annak született, és keveset eszik, akkor őt is tömni fogod? Orvoshoz cipeled, mert sovány - mint engem a hülye anyám?
Őt is zavarja, hogy ennyire vékony? Ha nem, akkor ne akard rávenni, fogadd el, hogy ő ilyen típus.
Ha igen, és nem sportol, nem izmos, akkor megpróbálhatna egy kis izmot felszedni. Súlyzós edzés, esetleg úszás - ezektől az étvágya is nőhet. Fehérjebevitelre, vitaminokra is érdemes odafigyelnie.
Engem nem érdekel mekkora, de múltkor láttam a hátán egy sebet a csigolyájánál mert a hátgerince szúrja a bőrt és kidörzsöli a szék amin ül. Csak azt akarom, hogy egészséges legyen, hogy ha elmegyünk edzeni, biciklizni akkor ne szédüljön. Ha annyira fontos lenne hogy néz ki akkor nem jöttem volna össze vele. Ha felszedne 5 kilót (nem kell 5 kiló izom legyen feltétlenül) már akkor jobb lenne a helyzet.
Néha ő is mondja, hogy jó lenne ha nem lenne ilyen vékony, mert ruhát találni is nehéz, de úgy gondolom, nem érzi ezt problémának és ha lenne belőle valami komoly egészségügyi gondja akkor kezdene el edzeni, mert esztétikailag neki mindegy.
Sokat nem tehet. Én 190/75 kiló voltam világéletemben és mindig zavart. Mindeféle módon próbáltam hízni, de a gyors anyagcserém megoldotta. Ha nem erőltettem magamba az ételt, azonnal visszazuhantam a kezdeti súlyomra. Úgy nézegettem a mérleget, mint kifutómodell a fellépés előtt.
Végül feladtam.
15 évvel később lelassult az anyagcserém, mázsásra híztam, de a keskeny vállaim és vékony végtagjaim maradtak. Visszasírom a régi alkatom.
Ne szekáld még te is.
Lehet, hogy ilyen az alkata, de ő ahhoz képest is sovány, legalább 60 kg-nak kellene lennie. Igenis keveset eszik, 1 500 kcal neki fogyókúra, egyáltalán nem arról van szó, hogy gyors az anyagcseréje.
Nem feltétlenül mennyiségben, de kalória gazdagabban kellene táplálkoznia.
Eléggé sovány???
Az én párom 170 cm és 70 kiló, és qrva vékony.
52 kg :D Az nem eléggé sovány, hanem konkrétan egy csontváz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!