Hogyha mindig kevesebbet eszek mint szoktam, (mint most eszek) akkor lehetséges a fogyás?
Mivel nem tudjuk, hogy jelenleg mennyit eszel és mennyi lenne a kevesebb, ezért ebből nem lehet megállapítani, hogy fogynál-e.
Ha most sokat eszel és ettől hízol, a jövőben meg kevesebbet de még mndig sokat, vagy kevesebbet amitől fogyni nem fogsz, csak tartani a súlyodat, akkor nem fogsz fogyni.
Mindenképpen mozogj is, ne csak kevesebbet egyél. Fuss, otthon eddz vagy járj edzőterembe.
Mivel az ízületeim nem bírják terhelést, én is így tettem és fogyok. Nagyon lassan de folyamatosan. Viszont tényleg sokkal kevesebbet eszek (konkrétan max. feleannyit mint azelőtt). Ez az adagokra is vonatkozik (feleakkora adagok) és a gyakoriságra is (napi három étkezés).
Tudatosítottam magamban a kalóriaértékeket és úgy tudtam lemondani pl. egy-egy tejszeletről, túró rudiról, pár kekszről, hogy pontosan tudom, azok azt a 300-400 kalóriát teszik ki, amit én napi szinten "meg akarok spórolni", azaz kb. annyi kalóriadeficitet hozok létre naponta.
Ezzel a módszerrel ülő munkával és nulla testmozgással fogytam fél év alatt 7 kilót.
És még szeretnék ötöt.
Ja, és 42 vagyok, úgyhogy ez már ennyi idősen nem úgy megy, mint huszonévesen.
Kérdező, a mérték a lényeg. Lehet, hogy neked a mostanihoz képest elég lenne egy picivel kevesebbet enni (pl. kihagyni az étkezések közötti nassolást) és már fogynál. De lehet, hogy most a kalóriaszükségleted dupláját tolod be naponta, akkor meg kevesebb, mint feleennyit ehetsz a fogyáshoz.
Másrészt az étrend összetétele befolyásolja, hogy ugyanazt a kalóriamennyiséget kevesebbnek vagy többnek érzed, de azt is, hogy a szervezeted hogy viselkedik, mennyit használ fel. Ha kevesebb egyszerű szénhidrátot, több rostot eszel, meg esetleg növeled a zsírbevitelt a szénhidrátbevitel rovására, akkor valószínűleg ugyanannyi kalória bevitele mellett többet fog felhasználni a szervezeted, tehát jobban a fogyás irányába dönti a mérleget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!