Ha egy Vifon tésztaleves elkészülte előtt - a csomagoláson feltűntetett - 60 kcal, akkor elkészítve (vízzel nyilván) is ugyanannyi kalória?
Oké, akkor gondolkodjunk kicsit. 60 g a száraz étel súlya, ennek 92 %-a tészta, aminek túlnyomó része liszt. 55 g búzalisztben 185 kcal van, de ennek a tésztának a kalóriatartalma valószínűleg több valamivel, mert a liszt mellett pálmazsír is van benne. A 8 % (kb. 5 g) levesalapban is van pálmazsír meg cukor és egyebek. 4 g pálmazsír 35 kcal. Akkor szerinted lehet a zacskó teljes tartalma összesen 60 kcal?
Amúgy meg el kell olvasni a csomagolást (én a neten néztem meg), ott gondolom azt írja, 100 g ELKÉSZÍTETT termékben van 60 kcal, azaz főzés után kell mérni a súlyát.
Köszi a lepontozást.
1-es vagyok. Életemben nem vettem ilyen levest, és nem tudom mi van a csomagoláson, viszont hittem a kérdezőnek...
kaloriabázis.hu szerint 100g/60 kcal, tehát a zacskó elkészítve 276 kcal.
Senkit nem pontoztam le.
Átlagos tápérték 100 g TERMÉKBEN!!!:
Energia: 250 kJ (60 Kcal)
Zsír: 2,7 g ebből telített: 1,0 g
Szénhidrát: 7,7 g ebből cukrok: 0,2 g
Fehérje: 1,1 g
Só: 0,6 g
Főzés után már nem lesz rajta 0 kalóriás víz... De egyébként ha leöntöd róla az összes levet, akkor a jóisten se tudja megmondani, mennyi kalória lesz 100 g kész ételben. Talán úgy tudod megsaccolni, hogy megnézed x gramm sima főtt tészta kalóriaértékét, és hozzáadsz még egy kicsit a rajta maradt pár gramm olaj miatt.
Én csak segíteni próbáltam, nem kell kiakadni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!