Anyám direkt fehérlisztes cuccokat vett mit tegyek?
Fejérlisztben kevesebb a kalória mint a magvas vagy teljeskiörlésüekben.
A másik meg annyit egyél amennyitöl nem hízol vagy a kalória értékedbe bele fér. Az elhízni nem a fehérkenyértöl fogsz hanem attól, hogy tele eszed magad vele, de igazából mindegy mivel tömöd magadat. Egyél annyit, hogy ne hizzál, vagy fogyjál.
Ahogyan egy előttem szóló is leírta már, a fehér lisztben rendszerint kevesebb a tápérték, mint a teljes kiőrlésűben. Az is tévhit, hogy a teljes kiőrlésű egészségesebb lenne. Nem az! Egyedül a szorulással küszködőknek lehet némi segítség a valamivel nagyobb rost tartalma miatt. Minimálisan a vitamin is több lehet benne, de az is csak hizlal.
A teljes kiőrlésű liszt, tartalmazza a búzának azokat a részeit is, melyek kevésbé ízletesek, illetve kevésbé hasznosak, mindössze ennyi a különbség. Emiatt viszont nehezebb vele dolgozni. Kisebb, kevésbé megkelt, rosszabb minőségű és jóval kevésbé ízletes pékáru készíthető belőle. Továbbá van, amire teljesen alkalmatlan, pl. rántások, habarások elkészítésére, illetve rántott húsok panírozására.
Ezen felül, nem állítom, hogy mind ilyen lehet, de úgy gondolom sajnos előfordulhat az is, hogy a teljes kiőrlésűként árult lisztbe, valójában belerakják, belekeverik az őrlésnél "mellément", innen-onnan, gépekről, asztalokról, összesöpört lisztet is.
Tehát én összességében azt tudom Neked mondani, hogy anyukád egy okos ember. Hallgass rá és edd meg amit vásárol és főz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!