Mit lehet tudni a Reductil fogysztószerről?
2010 január 21.-én az EMEA az Európai Únió egész területén visszavonta a sibutramin tartalmú gyógyszerek forgalombahozatali engedélyét. A Reductil hatóanyaga is sibutramin.
Döntésének alapja a SCOUT vizsgálat (Sibutramine Cardiovascular Outcome Trial) volt. Ebben a vizsgálatban a sibutramin által okozott szív- és érrendszeri mellékhatásokat vizsgálták placebóval összehasonlítva. A vizsgálatban nem csak azt nézték, hogy mennyit fogynak a betegek a sibutramin kezelés hatására, hanem azt is, hogy hány esetben lépett fel szívinfarktus vagy agyi infarktus. A sibutramin nem bizonyult elég hatékonynak a fogyókúrában viszont megnöveli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.
Azok a betegeknek akik sibutramin tartalmú gyógyszereket szednek kérdezzék ki orvosukat, hogy milyen más módon tudnak lefogyni. Azok a betegek akik abba szeretnék hagyni a gyógyszer szedését azt bármikor megtehetik. Orvosok nem írhatják fel a gyógyszert többé és a gyógyszertárakban sem adható ki a gyógyszer.
Sziasztok!!
Nemrég találtam meg ezt az eszmecserét. tudom hogy elég rég volt, hisz 2008-ban tettétek először közzé a véleményeket és a tapasztalatokat a Reductil-ről. tudom, hogy betiltották, de elvileg más neveken fut, és neten is lehet rendelni. mivel nekem semmi infóm nincs erről a szerről, tudnátok nekem segíteni? pl: hogy hogy nézett ki azzal is sokat segítenél. elküldeném azt a web címet ahol találtam.
nos ez lenne az. Ez volt az a valami? Nagyon megköszönném, ha segítenétek, igen fontos lenne a számomra, hogy találjak megoldást.
köszönöm előre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!