Nyers tojássárgája diétában nagy baj ha szalmonella elkerülése végett a főtt tojássárgáját eszem meg?
Nem lesz rosszabb, ha megfőzöd...
Én azért eszem nyersen, mert sokkal krémesebb és finomabb úgy :) Bőven megéri az elég minimális kockázatot, de ez egyéni. A nyers fehérje előnytelenebb, mint a sárgája, elveszi a biotint, persze aki sokat visz be belőle...
De a főtt, sült tojás teljesen remek, biztonságos meg minden. Ugyanúgy benne vannak a tápanyagok, a felszívódásról vagy egyszerűen arról, hogy a nyers vagy a főtt tojássárgája az értékesebb, megoszlanak a vélemények, de általában a főttet szokták támogatni (az extrém vélemény tuti nem igaz, miszerint a nyers nem szívódik fel, elég sok állat jól elvan nyers tojással, annyira nem állunk tőlük távol).
főzd meg a tojást nyugodtan. elegendő két és fél percig 100 fokon. lecsapod a tetejét, kikanalazod egy csészébe, só, aztán tolod befelé..
én is ezt teszem, de fehérjével együtt..reggel három, este három.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!