Hány tojássárgáját kell reggel megenni, hogy fogyjak?
Nullát. Fogyni nem lehet csak hasról, és a fogyás az energiadeficit miatt van - tehát kevesebbet enni, többet mozogni.
Pontosítok: egyél kevesebbet, mint ami kényelmesen kevesebb, mozogj többet, mint ami kényelmesen több mozgás.
Ugye csak provokálsz?
Egy ötvenes ember azért tudjon már önállóan tájékozódni!
Honnan veszed hogy a tojássárgájától fogsz fogyni?!
100 gramm nyers tojás 170 Kcal, 14 gramm fehérje és 12 gramm zsír.
A sárgája tartalmaz ebből 112 Kcal, 12 gramm zsírt és 0(!) fehérjét.
És ezek az értékek még romolhatnak az elkészítés módjától függően.
Előző, egy sárgája és egy fehérje ugyanannyi fehérjét tartalmaz. Nagyon jó étel a tojássárgája, tápanyagdús, fehérjedús, zsírdús, szénhidrátszegény.
Persze a megevése nem fogyaszt, de sokat tud segíteni a fogyásban, mivel jól laktat s nem dobja meg az inzulinszintet.
Tojássárgája, 100 gramm:
362 kcal, 16g fehérje, 32g zsír.
Csak egy oldalt néztem, de nagyon sokat nem tévedhet.
"Előző, egy sárgája és egy fehérje ugyanannyi fehérjét tartalmaz."
Tévedés.
Nézz utána!
" 3-3 grammot tartalmaz mindkét rész egy normál tojás esetében (persze hogy mekkora a sárgája és a fehérje, az kicsit szór)"
Oké, így már értem.
De én 100 grammra vetített adatokat írtam - egy tojás pedig ennek kb. a fele, és még ennek is csak egy része a fehérje.
En is irtam 100 grammra vetitett adatot, az "egy" pedig egy darabot akart jelenteni, ez sem annyira meglepo, azt hiszem. Akarhogyan is, a tojassargaja gazdag feherjeben, jobban, mint a tojasfeherje. Egy sulyegysegnyiben tobb feherje van, egy darabban pedig kozel annyi (ez a sulyaranytol fugg). Persze kaloriaszazalekban mar mas, hiszen zsir is van benne.
Mindenesetre az nagy s konnyen cafolhato butasag, h a sargajaban nincs feherje... Minden megbizhato adatbazis vilagosan mutatja azt, amiket irtam.
(Az uj gepemen meg nincs magyar kiosztas, ezert nincs ekezet.)
Oké, te edd a sárgáját, én meg eszem a fehérjét.
További szép estét!
:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!