A fehérjepor mennyire jó fogyásra illetve izmosodásra?
napi 3 óra sport(futás,kondi,stb...)+diéta+ fehérjepor
mit érek el ezzel?
15 lány vagyok.És tudom,hogy ez csak étrendkiegészítő.
de mennyire jó?
és mennyibe kerül?
mellékhatásai nincsenek.jól tudom?
fogyásra és izomnövelésre törekszem.
tehát mégegyszer mondom,hogy sokat sportolok.
kb 8 kg fölösleg van rajtam(valószínűleg a pubertás kor miatt)
04-27 20:42
Nem kell napi 5x enni..
Elég napi 2x vagy 1x !!
Egy közepes reggeli, meg egy hasonló 4 órai ebéd, és ennyi egész napra!!
Böven elég...
igen,elég lenne ha nem sportolnék napi 3 órát!!!
amúgy meg miért ne lehetne tartani??nagyon kitartó vagyok!!!
és amúgy muszáj a 3 óra sport,mert edzésre járok egyesületbe!és ott muszáj a végéig maradni!
Napi 3 óra sport nem stimmel. Ez csak akkor tartható hosszú távon, ha professzionális sportoló vagy. De akkor nem kérdeznél ilyeneket a fehérjékről.
attól még hogy 3 órát sportolok nem vagyok egy mindent tudó.ezért kérdezem ezt tőletek :)
mert hogy reggel egy órát kocogok,és plusz még két órás az edzésem,és ezt minden nap :)
volt itt minden.
1. gondolat: Ha fogyni akarsz akkor kevés fehérje bevitellel úgy elveszted az izmod mint annak rendje, mert a szervezeted nem csak a zsirt épiti le hanem az izmot is. Tehát pont, igen is fontos a diéta mellett is a magas fehérjebevitel, hogy az izmod valamennyire megmaradjon.
2.gondolat: 2 étkezés, hogy lenne elég? Gondoljuk végig: eszel 8 kor reggel, le edzel valamikor, eszel 14:00- kor és aztán mondjuk másnap reggel 8 ig nem. Gyors anyagcserés ember mint én az már korgó gyomorral feküdne le és akkor éjjel a regenerálás alatt mi tudna beépülni az izomba? Pont az a lényeg, hogy mindig folyamatos legyen a szervezetbe a kajabevitel, mert az izomépítés nem csak az edzés utáni 1-2 óráról szól hanem teljes 24 óráról.
3. Miért lenne káros? Hús káros? sajt, tojás, tej? Ezekbe is fehérje van.
a Fehérjeporban csak nincs benne a sok salang meg nincs annyi zsir stb.
egyébként akkor káros ha túlsokat viszel be, de tegyük fel 80kg ember 160g fehérjét kell bevigyen, ebből 120g fehérje az szilárd ételből van és 40g pótol kiegészítővel akkor semmi baja sem lesz mert még így is a 2g/ttkg nál fog járni. Akkor káros ha napi 300g fehérjét vinnél be amiből 250g por lenne. De egyérszt senki se porral akar jóllakni, másrészt ezt anyagilag sem győzné mert nem 2 forint a por.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!