A fehérjepor tényleg ennyire szükséges a testedzéshez?
Nemrég "csöppentem" bele a kondizás világába, kicsit fogyni és erősíteni szeretnék, de főleg jó kondiban szeretném magam tartani. Edző felügyeletével végzek mindent(edzés, étkezés), de még egyszer sem mondta, hogy vennem kellene fehérjeport, vagy, hogy szükség van ilyesmire. Itt viszont nagyon sokaknál olvastam, hogy fogyáshoz, kondizáshoz ez kell. Miért? Nem árt a szervezetnek egy ilyen előállított por állandó fogyasztása? :(
19L
Az edzés utáni fogyasztását én is erőssen ajánlom.
Máskor viszont nem feltétlenül....
Én pont fordítva közelítem meg:
Bizonyos szint FÖLÖTT már nem kell.
Ha valaki eljutott arra a szintre (táplálkozásban) hogy szilárd ételből be tudja vinni a kalkulált fehérje mennyiségét, akkor jobban jár, mint ha turmixokat inna.
Viszont kezdőknél ez problémás lehet, nehezen birkóznak meg a feladattal, ezért nekik nagy segítség, a fehérje porok alkalmazása.
Én már nem használom, csak edzés után, viszont a táplálkozásomat sikerült optimalizálnom, így nincs is rá szükségem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!