Glutenmentes dietat tartok de nem mindig tudom teljes betartani az iskolai menza mellett, emellett.25 percet kardiozok este, szerintetek ezzel le tudok adni pl 1 honap alatt 5 kg-ot?
Attól függ, mennyit eszel, de azért havi 5 kg elég komoly fogyás és nem mozogsz nagyon sokat, nem várnám, hogy ennyi legyen. Persze ki tudja? Nem ismerem az anyagcseréd sebességét és a kalóriabeviteledet sem.
Nem hinném, hogy el lehetne nyomni vagy jó lenne elnyomni egy jól működő test éhségjeleit. Célszerűbb laktató ételeket enni, megfelelő mennyiségben s ha enyhe deficit sem jön össze, akkor több mozgást beiktatni, végső esetben pedig tömegelni előbb, több izommal könnyebb.
Mert aza,a hogy gluténmentes, az nem jelent semmit FOGYÓKÚRÁS szempontból. Sőt, odáig megyek, hogy ha nem vagy rá (legalább valószínűleg) allergiás, akkor felesleges és strapás pont gluténmentes diétát tartani.
Amire érdemesebb lenne figyelned, hogy minnél több növényi ételt egyél, mert a rostok etelítenek (+ rengeteg VIZET kell inni), de nem adnak igazán energiát. A lényeg ugyanis az, hogy kevesebb energiát vigyél be, mint amennyit felhasználsz. Ezt úgy a legegyszerűbb, ha minimális zsírt fogyasztasz, mert egy gramm zsírban kb kétszer annyi kalória van, mint fehérjében vagy szénhidrátban.
Ha beszélsz angolul, akkor ilyesmi videókat érdemes nézegetned: https://www.youtube.com/watch?v=CN_rFMvavMY
Azért erősen emberfüggő, kit mi telít. Én ezt a fogalmat nem ismerem tapasztalatból, én jóllakom a kalóriákkal vagy sem.
A rost pont nem számít semmit, inkább az, hogy zsíros legyen az étrendem, ez elég sok embernek segített már a jóllakott fogyásban, mivel a zsír laktat és nem cibálja az inzulinszintet sem. Persze van, akinél pont nem jó vagy nem bírja, mindenkinek a magához illő módszert kell megtalálni. Nekem ez a szénhidrátcsökkentés volt, ami sokaknak jó, de nem mindenkinek ez az üdvözítő s nekem sem volt elég önmagában a lefogyáshoz.
A legjobb éhségcsökkentő talán a fehérje, zsír és térfogatos zöldség kombinációja, de ahogy már írtam, emberfüggő ez az egész, sokak határozottan állítják, hogy számít nekik a rost vagy a térfogatos, kalóriaszegény étel, s van is benne logika, csak ugye normális testnek leesik egy ponton, hogy bármennyire is tele van, nem kapott elég kalóriát s akkor éhségjeleket ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!