Hol hibázom a fogyokuraban? (lent)
Nem mindenki bírja a tejtermékeket (az emberek nagyobb része nem bírja)
A káposzta goiotrogén, ami engem nem zavar, meg hőkezelés után nem tudom ez számít-e, ezt te vedd számításba ha esetleg a pajzsmirigyed nem 100-as.
Az ember teste abból van, amit megeszik, úgyhogy mérget vehetsz rá, hogy a zsír, ami rajtad van, az nem egy másik dimenzióból került rád, hanem a kajáidból van. Mennyi sajtot eszel?
Heti négy nap 25 perc futás az összesen kb. 1000 kcal-t égethet el nálad, heti szinten ez lófütty sportolás, pláne ha - ami gyanítható - az alapanyagcseréd lassú. Napi szinten kellene közel ennyi kalóriahiány a rendes fogyáshoz.
Jó, hogy nem másik dimenzióból származik a testünkben megtalálható anyag :D
Bár ebbe a témába vágnának azok az emberek, akik nem ettek semmit, mégsem csökkent a testtömegük, tehát a szükséges tápanyagokhoz, energiához valahonnan (de nem a mi világunkból hiszen nem ettek, nem voltak infúzióra kötve) mégis hozzá jutott a szervezetük, ezt nevezik 'materializációnak' ha jól tudom. Érdekes.
Az unalmasabb téma az elhízás és a nem fogyás, az egy dolog, hogy kalóriát étellel veszünk fel, de arra valamiért mindig kevesen gondolnak, hogy kalóriaforráson kívül mindaz amit ételnek tekintünk (nem biztos hogy az is) meg is betegíthet. Hiába eszik valaki eleget, de nem túlzottan sokat, hiába edz, ha közben a szervezete szabályozó rendszere teljesen felborul - nem annyira, hogy meghaljon, de eléggé ahhoz, hogy ne tudja a normális testtömeget eltalálni.
"nem ettek semmit, mégsem csökkent a testtömegük, tehát a szükséges tápanyagokhoz, energiához valahonnan (de nem a mi világunkból hiszen nem ettek, nem voltak infúzióra kötve) mégis hozzá jutott a szervezetük, ezt nevezik 'materializációnak' ha jól tudom. Érdekes."
Kapitális baromság. No meg az is érdekes, hogy ez a "semmiből energia" dolog mindig valahogy kizárólag humán fogyókúrázóknál szokott jelentkezni, se erőművet nem tudott építeni még ilyen elven senki, se disznót vagy csirkèt nem látott még gazda, ami táp nélkül ne fogyott volna csonttá-bőrré, aztán ne döglött volna éhen nagyon gyorsan. A világ összes teremtménye közül egyedül a fogyókúrázóknál mondanak rendszeresen csődöt a természet törvényei. Bámulatos!
"Kapitális baromság. No meg az is érdekes, hogy ez a "semmiből energia" dolog mindig valahogy kizárólag humán.."
Lehet. De az is lehet, hogy nem baromság, nekem van egy másik elméletem.
Vannak nagyon szűk látókörű emberek, akik nem érzik át a különbséget egy ember és egy erőmű vagy egy állat között. Ezzel nincsen természetesen semmi gond, de ez a materialista eszme butító hatása. Én tiszteletben tartom meg minden, de ez egy nagyon korlátozott világkép. Ezzel a megközelítéssel mindenképpen csak szűk metszet érthető meg (vagy fogadható el) a valódi világból.
De persze ez nem baj.
"Diéta alatt ha ragaszkodsz a sajthoz csak zsírszegény változatot választanék"
A zsírszegény sajtban is tejfehérje van, a zsír legfeljebb csökkenti az inzulinválaszt, meg még a tejzsír az egyetlen viszonylag értelmes összetevő a tejből.. nem igazán nyomatnám a zsírszegény tejtermékeket, mert azok már tényleg szarok, na persze formálisan a zsíros tejtermékek is, a vaj kétséges, abban már annyira kevés a tejfehérje és a tejcukor, hogy elvileg többen bírják. Mondjuk, tisztítva (ghi)
Tedd így harcművész és ne egyél tejfehérjét:-)
Mikor érted már meg hogy nincs egyetlenegy út? Hogy nem csak egyféle megoldás létezik? Nem csak táplálkozásra igaz ez hanem mindenre.
Van aki paleoval lefogy, nekem pl csak egy ideig működött (kb 1 évig), és a maradék 5-6 kilóm akkor ment le amikor ettem olyan általad gondolt "szarokat" mint zsírszegény sajt vagy natúr joghurt. Az én testem nem bírja a mindennapos hús vagy tojásbevitelt..de a 3 napontit sem, folytathatnám de minek? Mindenki úgy étkezik ahogy jónak látja. Te is majd meglátod milyen hosszú távú hatàsa van az étkezési szokásaidnak de egyenlőre még fiatalnak számítasz ahhoz hogy a saját példádon bízonyítsd ezt be. És miért is kell ezt bizonygatni mindig?
Kérdezőtől elnézést kérek az offért. Remélem sikerül megindítanod a további fogyást a megfelelő módosítàsokkal.
Az a helyzet, hogy én teljes mértékben tisztában vagyok vele, hogy nem egyetlen út van. Tehát, mikor is érteném meg? Aligha engem kell e téren helyre igazítani.
Aha, azt meséld el, hogy a sajt meg a joghurt segített fogyni. Nyilván, azok az anyagok amiknek mindig is a növekedés, fejlődés volt a feladatuk (hiszen tejből vannak) neked a fogyásban segítettek. És nem csak véletlen egybeesés, hanem így is van. Merthogy több út létezik, és ez a tiéd. És komolyan is gondolod :)
Nem kell 3 naponta húst vagy tojást enni, sem én sem más nem is állítja, hogy kellene. Főleg ha valaki nem bírja.
.. bizonyítani, én egy ideje nem bizonyítok és nem is akarok bizonyítani semmit. Valami hatalmas félreértés lehet, vagy kevernek valakivel. Ugyanis senkitől nem vártam, hogy nekem bizonyítsanak akármit is, és én sem szándékozom bizonyítani. Én csak leírtam néhány viszonylag objektív észrevételt, semmi több nem történt :)
Az étkezésed valami borzalmas....
Nem csak gyümölcsöt meg zöldséget kell enni hanem fehérjét is agyis húst rendesen elkészítve.
Amúgy meg ennyit a kg-ról!
Az a baj hogy a szervezeted nem kap megfelelő táplálékot hogy zsírból való fogyáshoz kényszerüljön!
A tudatlanságot miatt elcseleztél 2 évet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!