L-karnitin! Van káros mellékhatása?
Parancsolj:
L-karnitin esetleges mellékhatásai:
A napi 1 grammot (más adatok szerint a 3 g-ot) meghaladó fogyasztás halszagot okozhat, a bélbaktériumok karnitin bontása miatt, ekkor csökkentendő a bevitel. Toxikus hatásai nem ismertek, gyomor-bélrendszeri panaszok, hányás, hasmenés jelentkezhetnek nagy dózisok fogyasztásakor. Terhes és szoptató nők csak orvosi javaslata használják! Máj-, vese-, pajzsmirigy- és cukorbetegek szintén ne vagy csak orvosi javaslatra használják!
Tiltás: Nincs.
És van itt még 1 cikk:
Az L-Carnitinnek nincs mellékhatása! Az L-Carnitin egyik legfontosabb funkciója a hosszúláncú, szabad zsírsavak oxidációja. Olyan működési folyamat, amely a mitochondrium-okon, a sejt "erőművén" belül zajlik le. Az L-Carnitin szállítóanyagként működik, amely a szabad zsírsavakat a mitochondrium-okba szállítja, ahol ezek a bétaoxidáció révén energiává alakulnak át. A vázizomsejtek, mindenekelőtt a szívizom függnek ettől a mechanizmustól, mint metabolikus energianyújtás forrásától. Ezen túlmenően az L-Carnitin további fontos funkciókkal rendelkezik:
* a közvetítő láncú zsírsavak oxidációja,
* a zsírsavak oxidációja a peroxisomen-ekben,
* az egyensúly fenntartása a lekötott és a szabad A-koenzimek között, a zsírsavelégetés optimálása céljából,
* az A-acylkoenzim mérgező koncentrációjának kiküszöbölése,
* energiatermelés ketontestekből és pyrovat-ból, miáltal a teherbírási határ nő,
* a vér ammónium szintjének szabályozása.
Szia! A 130kghoz nagyon kevés az 1000kalória bevitel! Ennyi kalóriával nem fogsz zsirt égetni!
itt kitudod számolni mennyi kalóriára van szükséged és aból vonj le 500at!
Én itthon biciklizem,régen szívre műtöttek és én is L-Carnitint szedek,edzés előtt 1000mg félórával és 50-60 perc egyenletes közepes tempóval biciklizés ez nekem heti 2kg mínusz jelent. Bátran ajánlom neked és ha többet vennél be belőle akkor sincs semmi nagy bajod tőle mert halszagú lesz a székleted tőle,de ugye miért vennénk be többet 1000-1500mg-nál többet veszel be a szervezet nem tud többet egyszerre hasznosítani. Odafigyelsz az étkezésre,én pl. heti 3-szor biciklizem és elhagytam teljesen a krisztálycukrot és folyamatosan fogyok,majd szépen lassan rátérek az egézségesebb dolgokra.
Kitartást Kívánok Neked és meglátod lesz eredménye!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!