A máknak van valamilyen káros mellékhatása? És a mák meddig marad meg a szervezetben?
Imádom a mákot, és minden nap eszek belőle sokat.
És lehet az, hogy már pár óra múlva - miután mákot eszünk - a székletünkben jelen van? Úgy tudtam, a legtöbb étel kb 1 hét alatt hagyja el a testet. De a mák nem is emésztődik meg. Ugyanolyan formában távozik, mint amilyen formában megesszük. Legalábbis én ezt tapasztalom. És ha így van, akkor lehet, hogy csak átment rajtunk anélkül, hogy a szervezet felhasznált volna belőle valamit is?
Hát én úgy tudom, a máknak van nyugtató (kábító!)hatása,főleg nagy mennyiségben.(Olvass utána a mákgubó hasznosításának)
Kisgyereknek nem is adható.És még sok embernek szorulást is okoz.Hogy mennyi idő alatt emésztődik meg, arra nem tudok biztos választ, de megitélésem szerint a gyomorból 3-4 óra alatt kiürül, de véglegesen a beleken át csak 16-24 óra múlva.
Friss tapasztalatom szeretném megosztani.
Megkívántam a mákot. Ledaráltam olyan teás csészényit.
Kb 2 dl. Bekanalaztam. Fél óra múlva enyhe hasfájás, szédelgés, hányinger, szívdobogás. Legalább 4 órán keresztül kínozott.
Köszönöm szépen. Ezek után csak sütikben töltve érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!