Ismertek valamilyen hatásos, természetes étvágycsökkentőt?
Szeretnék 3 kg-ot fogyni, de 3 nap csökkentett kalóriabevitel után már kínlódok, mert nagyon nagy az étvágyam. 158cm/49 kg vagyok, hetente 4-5x súlyzózok, és egészségesen táplálkozok, viszont valami baj van az étvágyammal. Naponta minimum 3000-3500 kcal-t ennék, ha nem érdekelne, hogy el fogok hízni. Minden nap elhatározom, hogy holnaptól betartom a diétát, és ha szenvedek, akkor is kibírom 3 napnál tovább, de nem megy. 1500 kcal-t viszek be, ha diétázok. A héten 1500 kcal-t ettem, de ma elrontottam mindent, befaltam 4000 kcal-t kb.. Ezt abnormálisnak tartom, nem értem, hogy mi az oka annak, hogy ennyit tudok enni.
Szeretnék valamilyen természetes étvágycsökkentőt használni, mert anélkül már nem fogom bírni a diétát.
Szerintem nem eszel elég zsírt, zöldséget, húst, és emiatt túl éhes vagy.
Az lenne a jó étvágycsökkentő, ha végre normális tápanyagokkal jóllaknál.
De vannak gyógynövények és drogok amelyek hatnak az éhségközpontunkra.
Megértelek, míg azt a véleményt, hogy ne érdekeljen minket a testünk jelzése nem. Ha éhes vagyok, szinte mindig eszem, ez alap. S nekem is sok kell...
Ja igen, kérdező, az étvágyad nagy vagy az éhséged? Mert az étvágyat éhség nélkül egyszerűen figyelmen kívül kell hagyni, minek enni, ha nem vagyunk éhesek, ráadásul fogyni akarunk? Az éhség komolyabb.
Miket eszel? Sok múlik az étrenden. Én csak étrendváltoztatással tudtam elérni a kalóriadeficitet. Az időzítés is fontos lehet, az, hogy mikor mennyit eszel...
Étvágycsökkentővel nem szabad fogyni!
Ugyanis egyrészt felmerül annak a kockázata, hogy nem viszel be elég tápanyagot, ráadásul mihelyst leállsz vele, visszajönnek a leadott kilók.
A kcal bevitelt úgy add meg, hogy számold ki, mennyi az alapégetésed, ennek menj alá 500 kcal-val. Amit a mozgással elégetsz, azt is add hozzá! Csak ez az 500 kcal legyen a mínusz!
Ha ez alá mész, a szervezeted érzi, hogy nem viszel be elég tápanyagot, és ezért produkál éhségérzetet - mármint ha valóban egészségesen táplálkozol.
Lehet pszichés háttere van a falásrohamaidnak.
A bulémiának van egy olyan fajtája, amikor a falásrohamokat nem követi purgálás, vagyis hányás, hashajtózás, csak marad a mardosó bűntudat. Ennek hátterében sokszor valamilyen meg nem oldott lelki probléma áll, önbizalomhiány, szorongás...stb.
A másik ami okozhatja, hogy sok cukrot, szénhidrátot eszel, ami miatt hamar megéhezel újra, és növeli az étvágyadat. Egyél sok salátát, nyers zöldséget, sok húst.
De az is lehet, hogy még növésben vagy, bár nem tudom, hogy hány éves vagy, de ha kamasz, akkor természetes, hogy többet igényel a szervezet.
Egyébként abszolút nem vagy túlsúlyos az adataid alapján, szóval nem is kellene fogynod.
Pont annyira nem lehet kiszámolni, mint amennyire egy étvágycsökkentő sem garantálhat semmit.
Vagy eleget eszik az ember (fogyáshoz), vagy nem (és szétéhezi magát).
Ahogyan sem a tervezett diéta sem egy étvágycsökkentő nem zárja ki a hormonzavarokat, betegségeket amik miatt a fogyás esetleg nehezen megvalósítható lesz. Kivéve esetleg a gyulladáscsökkentő étrendek, ezeknek is megvannak a potenciális előnyük, szerintem ha már étrendet tervez az ember, ilyesmikre érdemes rámenni.
Lehet, hogy tényleg lelki okok miatt jöttek rám falásrohamok, mostanában elég nagy stressznek voltam kitéve. Szerencsére most már nincs az a nagy stressz. Az életfelfogásom is szörnyű volt eddig, és igen nagy mentális problémáim voltak, de ma elhatároztam, hogy változtatok ezen, máshogy fogok gondolkodni, és talán elmúlnak a falásrohamok is, amiket lehet, hogy a pszichés gondok váltottak ki.
Viszont megvettem a maté teát egy kis kiegészítésnek. Kb. 1600 kcal-t viszek be diéta alatt, és egészségesen táplálkozok, eddig is egészséges ételeket fogyasztottam, csak néha kétszeres mennyiségben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!