Valaki próbálta már a zöld kávét? Tényleg hatásos?
Na ez már annyira elment egy másik téma felé, hogy szörnyű! Tudod igen! terhesség alatt híztam 30 kg-ot (babával együtt) ztán miután megszületett rajtam maradt 25 kg. Hozzá kell tennem, hogy 48 kg voltam terhesség előtt!!! tehát majdnem kétszer akkorán mentem szülni. Előtte is édesszájú voltam, de egy 165 cm-es 48 kg-os nőre nem lehet azt mondani, hogy kövér. A családomban mindenki eszik édességet (ahogyan az emberek túlnyomó többsége) és köszönik szépen nem kövérek (jó van 1-2 nagyon szélsőségesen elhízott ember a rokonaim között de nem tudom ők mit esznek).
A gyerekemet se lehet kövérnek vagy ducinak nézni, mert elég vékonyka, pedig tényleg jól eszik.
A párom pedig utálja az édességet és a cukro ételeket még is 1,9m magas és 140 kg... utálja a fűszeres ételeket és gyakolatilag levesen + salátás grillezett csirkemellen él, csak vizet iszik. Én pedig eszek minden nyavaját és semmi.
Gyerekkoromban annyira gebe voltam, hogy csúfoltak is érte. Aztán a jó genetikának köszönhetem, hogy óriási cicieim lettek amik végre nőies alakot adtak a deszka testemnek :D Sajnos anyukám sokat kürd a súlyával, szinte már csak az edzőteremben lehet őt elérni, mert ő nagyon nagyn hízékony alkat, de soha nem látam kövérenőt sem.
Négyen vagyunk lány testvérek és ényleg teljesen eltérő az izlésvilágunk azétkezés szempontjából. Magasságilag és alkatilag is eljesen mások vagyunk. Ennek ellenére mindannyian vékonyak vagyunk én és a legkisebb testvérem pedig szabályosan túl vékonyak. Voltam már 18 éves korom óta 43 kg is amikor megbetegedtem. Sokszor ingadiztam 45-50 kg között. de álmomban sem gondoltam volna, hgy 78 kg-osan megyek szülni. Ráadásul akkora fájdalmaim voltak a plusz súly miatt, hogy megkeserítette a terhesség utolsó hónapjait. Egy hónapig kórházba kllett várnom a kicsi érkezését, mert a hirtelen felszedett súlytól számos veszélynek tettem ki magamat a terhesség során.
Szóval egy másodpercog se bánom, hogy tavaly étvágycsökkentőt vettem be. Erre a kisbabám nem is fog emlékezni ha nagy lesz így nem is ez lesz a példa. De szeretném megjegyezni, hogy nagyon bántó és gusztustalan dolognak tartom, hogy a gyermekemmel példálózol miközben ő valóban egy egészséges boldog kisgyermek. 2 éves lesz lassan és köszöni szépen megvan. Én bízom a gyermekorvosomban (inkább mint egy okoskodó gyik-es kamu kommentelőnek) és mondtam, hogy a kislányom 2-3 naponta megeszik egy túrórudit, vagy egy kinderből 1 rudat. Azt mondta, hogy semmi baja nem lesz tőle csak ne vigyük túlzásba. Az ételeit főként párolom mintsem sütöm, és nem használok fűszert egyáltalán. jajj most jut eszembe, hogy fayit is eszik! Mert valamelyik nap látta, hogy eszek és elvette az enyémet. Nem lehet elmagyarázni milyen amikor egy kisgyermek akar valamit annak akinek nincs (márpedig neked miztosan nincs, ha ennyire utálatosan tudsz viselkedni amikor valakinek a gyermekéről beszélsz, hiszen ha lenne tisztelnéd a más családját is). Szóval igen elvette a jégrémet és úgy csinált mint mi! Le is harapta a csokival töltött tölcsér alját és aztán el is dobta...Túlélte!
Annak ellenére, hogy majdnem 4 kg-al született és hogy mindig nagyon hosszú/magas (baba ként hosszat mérnek) volt és most is magasabb mint a nála egy évvel idősebb gyerekek még is kis vékonyka.
Én áldom az étvágycsökkentő tablettát, mert annyira magamba voltam roskadva, hogy alig készült 1.2 kép a kisbabámmal közösen és nem mentem vele strandra de még jóformán az emberek közé is utáltam kimenni. Nagyon be voltam gubózva és mindenért csak sírtam és minél szomorúbb voltam annál több csoki kellett.
Amikor elkezdtem szedni akkor pedig hirtelen képtelen voltam megenni az édességet. Egyszerűen hányingerem volt a gondolatától is. Nagyon energikusnak éreztem magamat és tényleg nem tudom mikor változtam úgy meg, de már a következő képeken a saját normális arcomat láttam issza nem pedig az addigi rémes tokásat. Egy percig se bánom, hogy lefogytam tőle rohamempóban. égre úgy nézek ki ahogyan magamat ismerem és nem kesergek azon, hogy mennyire eltorzult a testem. A gyerekemnek pedig azt adok amit a gyermekorvosom a védőnőm és a kórházi enterológiáról átküldött dietetikus javasolt (tej érzékenyek sokan a családban így szerettem volna tanácsot kérni mivel rengeteg különböző állítás van hogy mikor adjunk és mit ezért kértem időpontot). Számomra sokat segítettek a hozzátáplálás kérdésében és még a dietetikus szerint is lehetetlen kikerülni, hogy a gyerek édességet egyen néha. Azt hangsúlyozta, hogy ne jutalomként kapja, mert pszihésen fog rá hatni, hanem néhány naponta egy túrórudit vagy egy kevés csokit ebéd után 1 órával kaphat.
Én nem szereném, ha a gyerekemnek sanyargatnia kell majd magát és lemondani mindenféle finom ételről (én se tettem és a terhességet leszámítva vékony lány voltam mindig is) és boldogan élhet úgy mint más normális ember úgy, hogy nem kell azt számolgatni hány kalóriát evett meg és mennyi ,,méreg" vab ebben vagy abban. Szerintem az olyan már beteges. Én igyekszek odafigyelni kicsit, hogy jobban együnk, hogy egészségesebb ételek kerüljenek az asztalra, de szeretjük a finom ételeket és ez is egy fő szempont az étkezésünknél.
A férjeddel mi a helyzet?
140 kiló izomkolosszus nem lesz salátán és csirkemellen egy ember sem. Testépítőknél ekkora súlyhoz már rendszerint gyógyszer kell. Húson és zsíron, zöldségeket nem tud ekkorára megnőni egy ember (vagy csak 1-1, milliók közül).
Nem kövér? (annak kéne lennie ekkora súllyal)
Az meg nem lesz csak úgy, csirkétől meg salátától senki. Valami hormonproblémát okoz.
Az emberek édességfogyasztási szokásaira nem tudok mit írni. Felőlem legyen elhízott a lakosság 60%-a, de akár az egésze is. Nekem mindegy hogy inzulint esznek már reggelire (képletesen szólva, szóval gyógyszereket) vagy tojást.. Engem nem érint, saját döntés.
Én erősen édesség és gabonaellenes vagyok, de azért mert látom a környezetemben hogy mire képes ezek fogyasztása, és mire képes az elhagyásuk. És az én értékrendemben ez értékelődik fel. Testi egészség a lelki egészségért. Meg mert nem bízom az orvosokban, így az egészség marad mivel a betegséget senki sem fogja hatékonyan kezelni :D
Vita norma zöld kávé kapszula - én ezt tesztelem 10 napja . Herbária üzletekben megvásárolható:)
Ez a vitanorma valami iszonyat vicces gyártó!
Kis omega3, minőség? :D LEVEL gumimaci
3 mg DHA-t tartalmaz. Nyilván a többi terméke értelmesebb.. vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!