Térdfájás esetén a szobabicikli vagy az elliptikus tréner lenne a jobb választás? (többi lent)
26 éves vagyok és sajnos gyerekkorom óta vannak térdpanaszaim (öröklötten sz@arok...) Viszont sajnos van rajtam egy kis súlyfelesleg (190 cm 97 kg ). Szeretném elkezdeni majd a kondizást is de úgy gondoltam előbb leadom a felesleget és kicsit "fittebb" szeretnék lenni. Gyárban dolgozom, de sajnos a monoton 8-10órás álló munkának csak hátfájás az eredménye.. Olvastam jót és rosszat is mindkét gépről, tapasztalatlanságomból adódóan viszont nem tudok dönteni.
Köszönöm előre is a segítséget!
Bicikli! Az kevésbé terheli a térdet.
Amúgy nem jó a megközelítésed. A súlyzós edzés és az általa elért izomfejlődés a legjobb a fogyás gyorsításában. Az izom mozgatása energiát igényel - minél fejlettebb egy izom, annál többet. Tehát fejlett izomzat = könnyebb fogyás.
Emellett persze az étrendre is oda kell figyelni nagyon: napi 4-5x étkezés, semmi cukor/fehérliszt/alkohol, sok fehérje (húsok, tojás, túró), sok zöldség, mérsékelt mennyiségben de rendszeresen gyümölcsök!
Alapismeretek!
Köszönöm mindkettőtöknek! a bodybuilder alapismereteket elkezdtem olvasni. Akkor beszerzek egy szobabiciklit, valamint körülnézek milyen konditermek vannak a környéken.
Esetleg abban tudnátok segíteni, hogy melyik bicikli lenne a jobb? Találtam egy Robust nevezetűt és egy Basic Insportline. Ezek olyan 30e körül vannak, ennyi beleférne.
saját testsúllyal kellene edzened addig amíg teljesen meg nem szűnik a térd és hátfájásod.
a fegyencedzés könyvben vannak erre komplett edzés módszerek.
amíg a saját testedet nem uralod,addig nem kell súlyzós edzés.
a bicaj jó ölet,mint kiegészítés,a 6 utáni butaságot meg felejtsd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!