Csirkemell serpenyőben.. Hogy csinaljam ha fogyni szeretnék?
A fogyás nem arról szól, hogy kellemetlen ízű legyen az étel, én pl ezt a szalonnás párolt verziót biztos nem bírnám megenni, amit az 1-es írt. Ahogy én csinálom: egész csirkemellet befűszerezem (só, bors, fokhagyma, paprika/oregánó/bazsalikom igazából bármi amit szeretsz), majd grillserpenyőben 1 ek olívaolajon/kokuszolajon lepirítom, hogy színt és kérget kapjon, aztán kb 10 percig be a sütőbe alacsony hőfokon. Végül még rápirítok mégegyszer, kicsi citromot facsarok rá, és ha esetleg száraznak látom akkor nagyon pici (1 tk) olivaolajat, kokuszolajat meg locsolok rá. Így nekem sose szárad ki, és nagyon ízletes lesz.
A másik elkészítési mód a tokány/falatok szokott lenni, de azt javaslom, hogy azt mindig vmilyen szószos, zöldséges raguban készítsd el (pl paradicsomos), mert az is nagyon kellemetlen egy idő után, ha csak a simán megsütött csirkét eszed.
A 3-as es a 4-es ötlete az, ami tenyleg jó, a füszerezéssel lehet variálni, akkor más-más ízeket tudsz kihozni belöle.
Az nagyon fontos, hogy ne süsd túl, az 5-10 perc tényleg elég.
A szalonnás variáció meg éppen az, aminek nincs értelme, sokkal jobb meg egészségesebb lesz, ha szalonna helyett pici olajat használsz.
Én csípősre fűszerezem,mert van egy okádék íze a csirkemellnek ha 1-2 héten keresztül,naponta eszem . Van még füst spraym is,mindent ami elnyomja azt a rossz ízt,rápacsmagolom. Csíkokra vágom,pici olajon megpirítom,majd 2 dl vizet öntök alá (ez 0.5kg cs.mell esetén) lefedem,puhára párolom. Ezután fedő le,víz elpárolod és van egy finom,puha,omlós husid ☺
Ehhez párolt brokkoli,karfiol,cukkini stb..mehet ☺
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!