Hatékony fogyasztószerek?
Sziasztok. Van rajtam 10-20 kg felesleg, azt szeretném leadni otthoni edzéssel, fekvő-felülés-ugrálókötél és súlyemelés mellett. Vannak hatékony fehérjék, vagy olyan dolgok amik segítenek a fogyásban? Biotech usa -tól néztem az iso whey zero 500-at pl, ezek mennyire hatékonyak?
21 éves férfi vagyok olyan 120 körüli súllyal, 185cm magassággal.
Előző vagyok.
9-edik kommentedre:
Feltételezem a fölösleg sem 1-2 hónap alatt ment fel rád :D
A diétát ne úgy értelmezd, hogy csinálod egy ideig, aztán lefogysz és éled tovább az életed ahogy eddig, mert visszahízol.
Életmód váltás szükséges. Nem kell csodákra gondolni, egyszerűen csak étkezz rendszeresen kevesebbet, és SZÁMOLD A MAKROKAT (szénhidrát, fehérje, zsír)
Hihetetlen, hogy akárhány kövér ember csodálkozik, hogy lefogytam, aztán sajnálkozik, hogy neki nem megy hiába próbálja, és én megkérdezem, hogy mennyi makrotápanyagot visz be egy nap, fogalma sincs róla, de még a kalória mennyiséget is csak úgy saccra mondja (pl: 3-4000)
A legelső lépés, hogy tudd, mit eszel. Ha nem tudod, akkor fingod nincs, min változtass.
7000 kalóriatöbblet 1 kiló zsírt eredményez a szervezetedben. Ha napi 500 kalóriával eszed túl magad, az egy hét alatt 3500 kalóriatöbblet, 2 hét alatt egy kiló, havonta több mint 2 kiló, évente 25-26 kiló plusz túlsúly.
Ennyin múlik a dolog. Ne legyél lusta, számold össze mit eszel és mennyit
Számold ki az alap kalória szükségleted (amit akkor is elhasználsz, ha csak tespedsz egész nap mozdulatlanul), vonj ki belőle 2-300-at, és egyél annyit egy nap. Kezdetnek elég ennyi. Ha belejöttél, akkor szétoszthatod a szénhidrátot, fehérjét és zsírt megfelelő arányra, és ennyit egyél.
Ha megkívánod az édességet mondjuk, nincs semmi baj vele, egyél nyugodtan azt is, fontos a jó közérzet, csak azt számold bele a napi keretedbe. És ennyi.
Itt egy link amiben minden benne van a kezdéshez az alap kalóriaigény képlete, hogy abból hogyan számolod ki a szükséges makrokat, stb...
A többi rajtad múlik. Nem a géneken, nem másokon, nem a "18 éves k*rvákon", csak rajtad.
Szókratész szavaival élve: "A férfinak nincs joga a fizikai edzés terén amatőrnek lennie. Szégyen számára anélkül megöregedni, hogy látta volna azt a szépséget és erőt, amire a teste képes."
Ugyanaz vagyok:
Tedd rendbe a kajádat, étkezz tudatosan, ez önmagában elég lesz, hogy az első 5-10 kilót leadd akár 1-2 hónap alatt. Ha becsületesen számolod a kaját, nem léped túl a kereted (vagy ha túlléped, akkor a többi nap "kiegyenlíted" a pluszt, tehát pl 300 kalória többletnél a 3 következő napon 100 kalóriával csökkented a kaját), akkor egy fél év alatt le tud menni a 120-ból az a huszas.
Ha egyelőre nem tudod megoldani az edzést, itt, 100 kilónál tartva már érdemes lesz beiktatni heti 3-4 edzést, mert a fogyás mértéke csökkenni fog, minél könnyebb leszel annál nehezebben megy le a súlyod. De ez ne vegye el a kedved, szerintem akkorra már lesz annyi motivációd a tükör, illetve a felfrissített, kisebb ruhákból álló ruhatárad miatt, hogy simán menni fogsz tovább a célodig!
Nem mondom hogy könnyű, főleg az eleje, de nem is nehéz egyáltalán. Tarts ki, nyomd keményen, hidd el, nyárra iszonyat hálás leszel a mostani önmagadnak, hogy megtetted az első lépést. ;)
Ha kérdésed van, tedd fel bátran, hajrá!
Én az alapanyagokkal számolnék, ami egy adaghoz kell. Nagyjából ki lehet számolni, hogy miből mennyi kell a töltelékhez, mennyi energia van egy káposzta levélben amibe csomagolva van, stb
Egyébként a Yazio alkalmazás tele van kajával amiknek meg van adva az, hogy mennyi makrotápanyagot tartalmaz, neked csak a súlyát kell megadnod amennyit eszel belőle, ebből kapsz egy nagyjábóli értéket, amivel már tudsz számolni.
Mégegyszer mondom, nem baj, hogyha ilyeneket eszel. Egyáltalán, csak tedd ésszel. Egy idő után magadtól át fogsz szokni a megfelelő kajálásra, mivel látni fogod, hogy ameddig például megeszel egy pizzát egy étkezésnél, normálisabb kajákból annyi kalóriát szét tudnál szórni 2-3 étkezésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!