Kezdőoldal » Fogyókúrák » Fogyasztószerek » Tudtok olyan szert, ami...

Tudtok olyan szert, ami csökkenti az éhségérzetet?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 22. 22:59
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
78%
A vigyünk be mindenféle plusz ásványi anyagot, vitamint és növényi kivonatot is egy fajta befolyásolás az egészségre. De nem egyszerűbb nem bevinni a rossz minőségű tápanyagot, és felhagyni a rossz szokásokkal érszűkület megelőzése érdekében, mint enni a rossz minőségű, zsíros ételeket és utána valami kiegészítővel értágítást elérni? Sosem értettem ezeket a kompenzációs megoldásokat, hosszú távon teljes mértékben fölösleges, a gyökér oko(ka)t (rossz táplálkozás, kevés mozgás) nem szünteted meg vele.
2020. ápr. 28. 09:41
 32/37 A kérdező kommentje:
Önmagában a táplálkozás és a jó életmód nem elég. Egyébként kell enni zsíros kajákat. Én például ma is ettem 20 dkg jó zsíros grillkolbászt. Abban van a tápanyag és a vitamin. Kb. 25%-a zsír, és 15%-a fehérje. Mellé bedobtam még multivitamint is. Mivel jó zsíros kaja volt, így jól felfognak szívódni a zsírban oldódó vitaminok (A, D, E, K vitamin, köztük a K2!). Szoktam kamilla teát is inni elalvás előtt, mivel jobban alszok tőle. Meg diozmin és heszperedint is szedek, az is jó a vérkeringésre. C-vitamin bevitelre is odafigyelek.
2020. ápr. 28. 11:55
 33/37 anonim ***** válasza:
78%

Persze hogy kell fogyasztani zsírt. Én zsírégető diétában napi 50g zsírról megyek fel 80g-ra 12-16 hét alatt. Csak nem kolbászból viszem be. :D Nem mindegy a minősége. Szőlőmag olaj, olíva olaj, lenmag, mogyoró, kesu dió, ritkán hal vagy vörös hús (olívában vagy szőlőmag olajban sütve), tojás, zsírszegény sajtok és túró (az arányaiban magas fehérjetartalom és alacsony telített zsírtartalom miatt), mandula, pisztácia.

Az előző hozzászólásomban a rossz minőségű ételek alatt nem a zsíros ételeket értettem, hanem a rossz minőségű ételeket és a magas glikémiás indexű kajákat (melyek sokszor kéz a kézben járnak). Ilyenek a finomított lisztből készült péktermékek, mindenféle édesség, mindenféle üdítő, 100% gyümölcslevek, és mindenféle telített zsírt tartalmazó étel. A grillkolbász is ilyen, sőt ha nem telítetlen zsírral van dúsítva, fokozottan ilyen. A telített zsírsav fokozza az érszűkület és a szívproblémák kialakulását, valamint nagyban növeli a hasűri zsírtartalmat, ami hosszú távon az összes szerv funkcionalitását csökkenti minimális mértékben.

Az előbbi hozzászólásomban pont erre céloztam, hogy érszűkületet okozó ételt eszel, és szeded mellé az érszűkület tünetét értágítással enyhítő étrend kiegészítőt.

Az egyéb leírt dolgaidból meg az jön le, hogy teljes mértékben elvesztél a részletekben. Egy jó minőségű, személyre és étrendhez igazított multivitamin készítmény és a normális táplálkozás bőven elég az egészséges szervezet fenntartásához.

2020. ápr. 28. 12:36
 34/37 anonim ***** válasza:
100%
Még amit az eredeti kérdésben olvasható, éhségérzethez hozzá tennék, hogy az éhségérzet szempontjából, és a különböző biológiai értékű tápanyagok felszívódásának hatásfokának szempontjából fontos megemlíteni az inzulin háztartást. Az a legkedvezőbb, ha a nap folyamán közel konstans, nem hullámzó az inzulin szinted. A hirtelen inzulin szint emelkedés, magával vonja az éhségérzetet is. Ezt pedig magas G indexű ételek váltják ki, melyeket kerülni kell. Előző voltam.
2020. ápr. 28. 12:43
 35/37 anonim ***** válasza:
82%
En koromporkoltet szokta olyankor enni.Az tutira csokkenti!
2020. ápr. 28. 21:30
 36/37 Kata-Kata válasza:
34%
Akupunktúrával teljesen kikapcsolható. Én így fogytam 10 kg-ot.
2020. ápr. 28. 21:53
 37/37 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindegy milyen éhségről beszélünk. Van agyi és gyomri éhség. HA nem tudod a kettőt megkülönböztetni, zabálni fogsz. Az éhségérzet elsősorban a gyomorban kezdődik, ami jeleket küld az agynak, hogy éhségérzetet produkáljon. Ha nem étkezel rendszeresen, egészségesen, akkor a gyomor jelzései nélkül fog az agyad éhségi jeleket kommunikálni, mert összezavarodik az éhségérzet központ. Egyél normálisan, napi ötször, minőségi ételt. Ha két étkezést közt éhezel meg, tudni fogod, hogy ezt a jelet nem a gyomrod küldte, tehát foglald el magad a következő étkezésig. Az agyi éhezést az unalom generálja.
2020. máj. 13. 10:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!