Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » H. I. I. T edzés + bicikli...

H. I. I. T edzés + bicikli mennyire hatásos?

Figyelt kérdés

167 cm vagyok, 25 éves nő és 65 kg. Nem fő célom a súlyvesztés (bár nem mondok rá nemet), inkább az alakformálás, feszesítés, állóképesség fejlesztése (Bocs, ha nagy hülyeséget írok).

Eddig heti 3x bicikliztem, mellé has, láb, hát erősítő gyakorlatokat. Viszont szeretnék valamit beújítani. Arra gondoltam, hogy egyik nap H.I.I.T edzés, 2. nap múlva bicikli/kardió, majd 2. nap ismét H.I.I.T.

Ez így mennyire lenne megfelelő a célra? :)

2019. júl. 17. 09:22
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A HIIT tökéletes állóképesség javításához, illetve fogyáshoz, és a kardió is ezekben tud segíteni (bár kevésbé hatékonyan), de ha izmosodás és alakformálás a célod, kardió helyett inkább a súlyzós vagy saját testsúlyos, de erősítő edzéseket ajánlanám (a HIIT mellé). Amúgy az egy-egy pihenőnap kihagyása és a váltogatás szuper. Minél többféle sportot űzöl, annál változatosabban mozgatod meg az izmaidat.
2019. júl. 17. 10:01
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, örülök, hogy már lett valami érzekem ehhez az életmódhoz mert junius közepétől figyelek oda az étkezésemre ☺️
2019. júl. 17. 12:02
 3/6 anonim ***** válasza:
Jòl csinálod. Èn mondjuk, hogy mèg változatosabb legyen egy nap tekerek, egy nap hiit ugye az nem több mint 30-35 perc egy nap pedig hosszabb távot futok 8-10kmt. Hiit edzèst mellesleg szobabiciklin is végezhetsz ha nagyon cifrázni szeretnéd :)
2019. júl. 17. 23:26
 4/6 A kérdező kommentje:
Hát, Úristen... Nagyon ratyi a kondim, ugyanis csak 10 percig bírtam azt a HIIT tréninget, mára finom izomlázakat érzek :D Úgy gondolom, hogy magamnak kell kialakítanom valami köredzést ebből kiindulva. Eseteg kisebb ismétlésekkel (a 4 kör helyett 3) és fél perces pihenőkkel a 10 mp helyett hatásos lehet? :D :D
2019. júl. 19. 09:33
 5/6 anonim ***** válasza:
Abszolút! A 10 perc kezdésnek egyáltalán nem rossz, sőt! Csinálhatod az 50 mp munka-30 mp szünet kombót, vagy esetleg próbáld ki a Tabatát, az gyakorlatilag HIIT, annyi megkötéssel, hogy 20 mp kemény edzés, 10 mp szünet. Legalább 8 kört kell belőle csinálni, azaz 4 percet, de ha bírod, duplázhatod is (8 percre), vagy lehet még egy kört (12 perc), ha nagyon megy :) Aztán hosszíthatod vagy a köröket, vagy az egész edzést.
2019. júl. 19. 09:39
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, természetesen nem adom fel :)))
2019. júl. 19. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!