Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Bírálnátok az ötletem?

Bírálnátok az ötletem?

Figyelt kérdés

Szóval egy orvosi szakkönyvben olvastam, hogy ha valalkinek nagyon rossz a BMI értéke (oké tudom hogy ez is csalhat) akkor klinikailag csinálnak olyat hogy az illetőt drasztikus étrendre fogják 400-max. 800 kcal/ nap. Ezzel mennek pár hétig, majd áttérnek a max 1200 kcal-os étrendre. Arra gondoltam hogy ezt kipróbálnám, mert ott leírták hogy ez nem tartható hosszútávon, ez csak egy erőteljes indítás és figyelni kell ionbevitelre a megfelelő idegműködés miatt. Valakinek velemény? igazából most kivágtak a munkahelyről és most várom itthon az iskolakezdést, szóval a fizikai megterhelás annyi lenne amennyit bírnék mozogni.

a másik opció egy étrend amit én állítottam össze az én inyencségemre szabva, ez jó lehetne?

H:

R:kávé

T: alma

E: 2 főtt tojás+ sóska

V: 300g csirkemell, jégsali, 3db paradicsom, 3 db paprika

K: kávé, 1 szelet puffasztott rizs

T: 1 alma

E: 150 g csirkemell saláta, 3 db paradicsom és 3 db paprika

U: 1 alma

V:uborkasaláta egy kistejföllel kikevert adag + 150g csirkemell

Sz:

R: kávé és pufirizs

T: 2 alma

E: 2 főtt tojás, jégsaláta, 3-3 paradicsom és paprika

U: 2 kisebb barack

V: 150g csirke 2 db főt tojás

CS:

reggeli ua.

E: 1 tojás, sajt, cékla

V: mozarella, 150g csirkemell, 2 paradicsom

P:

r: ua

T: 1 alma, a barack

E: 150g csirkemell, 200g cukorborsó

U: alma

V: 200g csirkemell és jégsali

Sz:

r: ua

T: barack

E: kőrözött 1 kistejföllel

V: 2 főtt tojás és 2 paradicsom

V:

r:ua

E: mama fitt kajája

V: Dinnye <3

mindent kiszámolgattam és ez kb 1200 kcal.

amugy sok sok kiló vagyok :D de a változtatások terére léptem

amugy paramétereim:

23/L

167cm

94 kg

Előre is köszönöm a segítő szándékú emertársaimnak!

2019. júl. 8. 23:36
 1/10 anonim ***** válasza:
Rohadtul fogod unni! Herótod lesz a csirkemelltől! És messze nem fogsz tőle annyira fogyni, mint amennyire számítasz, mert a szervezeted izibe vészüzemmódba kapcsol, és nem ereszti, amije van. Teljesen szükségtelen a drasztikus kalória- és szénhidrátmegvonás, mert lehetetlen hosszú távon bírni. Hagyd ki a kenyeret, (illetve néha mehet egy kevés teljes őrlésű), tésztát, hozzáadott cukrot, és egyél sokkal változatosabban, többféle zöldséggel, hússal hallal, és sétálj, ússz, biciklizz napi 1 1/2 órát.
2019. júl. 9. 00:18
 2/10 A kérdező kommentje:
esküszöm, mindenre ami él és mozog, hogy én se kenyeret, se zsemlét semmit nem eszek és még is a balaton bálna vagyok
2019. júl. 9. 00:38
 3/10 anonim ***** válasza:

Szerintem is felejtsd el a drasztikus fogyókúrát, főleg, ha még fejlődő szervezet vagy (felteszem, az vagy, ha még suliba jársz)! Egyrészt, nagyon egészségtelen, másrészt a tested nagyon hamar koplaló üzemmódba áll, mert érzi, hogy nem kap a szervezeted elég tápanyagot, és mindent, amit kap, azt gyorsan elraktározza zsírban, a többit pedig izomból veszi át. Ilyen étrend mellett max. 3 nap után semmi energiád nem marad mozogni, így még ha vízből vesztesz is, azaz a súlyod csökken, az izommennyiséged (amiből elsősorban veszíteni akarsz) nem, vagy csak minimálisan.

Amikor fogyni akarsz, arra gondolj, hogy nem 1-2 hét vagy hónap alatt jöttek fel a kilók, ne is várd, hogy enyi idő alatt menjenek le! Heti fél-egy kiló fogyás max. az egészséges és tartható (ha nagyon sok túlsúlyod van, akkor az első hetekben lehet több is), ne akard sürgetni!

Inkább iktass be a napirendedbe legalább heti 3-4 edzést (lehetőleg ne csak kardiót, azaz futást/biciklizést, hanem 1-2x legyen olyan is, ami izmot erősít. Az izom több zsírt éget ugyanis, és gyönyörűen formásodsz tőle), illetve mindennap sétálj legalább 10 000 lépést. Csomó ingyenes lépésszámláló app van, tök jók. Lift helyett sétálj, busz/autó helyett biciklizz, ha teheted, és a boltba is menj gyalog! Jó, ha heti 5x fél órát tornázol is, vannak ingyenes tornavideók youtube-on is.

Van egy klassz, ingyenes program, keress rá, hogy Intenset. Kövesd az étrendet és a tornát, a kiegészítőkkel ne foglalkozz, és tuti beindul a fogyás. Szeptemberre rád sem fognak ismerni a suliban :)

Ha meg nagyon nem érted, mitől hízol, keresd fel a Kalóriabázist, (keress rá), ott be tudod írni, hogy mit eszel egy nap. Ne felejtsd el az apróbb nassolásokat sem, vagy pl. tej a kávéba, ilyesmi), így nagyon sok rejtett kalóriát bevihet az ember! (Ha mégis nagyon kevés jön ki neked, és így is hízol, akkor az van, amit az elején írtam: a szervezeted raktározó üzemmódba lépett. Erről a témáról nagyon sokat olvashatsz a Kalóriabázis fórumában.)

Csak okosan! :)

2019. júl. 9. 03:01
 4/10 anonim ***** válasza:

Anyósom jár ilyen kórházi fogyasztásra, ő csak túlélőtábornak hívja. :) De ő 57 éves, és cirka 40-50 kilóval több nálad, szóval "picit" rosszabb a bmi indexe, mint amit te magadnál rossznak gondolsz.

Szóval őt egy évben egyszer általában befekteti a doki, mert fontos, hogy ennél tovább már ne hízzon a betegségei miatt, és akkor az éhezéstől fogyni is szokott, de ez baromi gyorsan vissza is jön. Sok értelme nincs a dolognak, hogyha hosszú távom életmódváltásban gondolkodsz, arra nem jó.

(Viszont ő élvezni szokta, mert a szobatàrsai hasonló nők, jól kijönnek egymással. Na most képzeld el magad ott huszonévesen, még ha be is utalna a doki... :D)

2019. júl. 9. 07:37
 5/10 anonim ***** válasza:
Szokásos gyökérség.
2019. júl. 9. 07:52
 6/10 anonim ***** válasza:

Ahol olvastad, ott gondolom, az is le volt írva, hogy orvosi felügyelet mellett csinálják.

Egyébként hülyeség. Minek koplalni? Miért nem lehet rögtön normális kalóriát beállítani?

Ne haragudj, de nem csoda, hogy túlsúlyos vagy, és nem tudsz lefogyni, ha ilyen szélsőséges dolgokkal próbálkozol.

Ha valóban tenni szeretnél és komoly az elhatározás, akkor keress egy segítőt, egy szakembert, aki egészséges étrendet összeállít. Aztán majd be lehet vezetni a mozgást is, az is pörgeti kicsit az anyagcserét és a mozgás növelésével lehet játszani, nem kell a kalóriakeret tovább csökkenteni.

2019. júl. 9. 09:35
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Miért ilyen kevés a reggel és az ebéd és sok a vacsora? Arányosabban próbáld meg elosztani mert 300g csirkemellett a 190centis, 125 kilós párom sem tud megenni. 1500 kalória alá ne menj, az legyen a minimum.
2019. júl. 9. 09:36
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Azt én sem értem (sok más dolog mellett) hogy miért a vacsora a legtöbb??? Reggelire meg valahol 1 kávé van.

Ez nem túl egészséges.

Egész nap éhezel, aztán este bezabálsz???

2019. júl. 9. 09:45
 9/10 anonim ***** válasza:
52%
Pufasztott rizst ne egyel, magas a GI-je. Alig eszel feherjet, max. izmot fogsz bontani, meg kezdetben vizet vesziteni. Teljesen hibas az egesz elgondolas.
2019. júl. 9. 16:45
 10/10 anonim ***** válasza:

Figyelj Enbertárs!

Nem lehet mindent egyszerre. Ha nem mozogsz és lehet hogy ekkora súllyal az nem esik jól, akkor arra figyelj, hogy kezdetben nagyon lassan egyél, de csak olyan dolgot, ami ízlik. Rá fogsz jönni, hogy nagyon hamar lecsökken a bevitt kaja mennyisége. Ha most 5 percet töltesz kajával (biztos vagyok benne, hogy nem sokakl többet, ha így el vagy hízva), akkor próbáld az időtartamot megnövelni 10-12-15 percre, DE csak azt egyél kezdetben, amit szeretsz. Látni fogod, hogy a bevitel le fogcsökkeni és a nasizás is elég gyorsan abbamarad. Mindig arra gondolj, hogy nem szabad gyorsan enned, így nem fogsz egy-két csokit vagy egyebeket bemajszolni várhatólag, mert nem is igazán fogod kívánni. Ha ez működik, akkor jöhet, hogy válogatsz azokból a kajákból amit szeretsz, de csak azokat, amik nem tápanyagdúsak. Ha ez működik, akkor hamarosan eneregiatöbbleted lesz, amit meg le akarsz majd mozogni jobb esetben. Az energiatöbbletet úgy kell érteni, hogy a szíved terhelése csökken, mert nem zabálsz állandóan és nincs folyamatosan terhelve a szervezeted.

Ha úgy érzed, hogy nem bírsz semmit csinálni a többleteddel érdemes dokit felkeresni, lehet beteg vagy.

2019. júl. 9. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!