Szeretnék lefogyni tudna ebben valaki segiteni?
Részletek nélkül nehéz bármit is mondani, de ami ált. mindenkinek beválik:
1. Az elejében próbálj figyelni rá, hogy mit eszel, nem kell mindennek tökéletesnek lennie, az is pompás, hogy szeretnél belekezdeni, gondolom sokan hallottak a 80/20-as étkezésről, 80% egészséges ételek és a maradék 20% úgymond lélekkaja, azt eszel amit szeretnél, hogy ne érezd ezt sz egészet egy tortúrának
2. A nassolás. Bármikor rádtörne, próbálkozz a gyümölcsökkel. Ha nem csillapodik a sóvárgásod, akkor inspirálódj a neten és keress valami egészséges nassolnivalót. A gyümikre visszatérve az epret, dinnyéket, barackokat, bogyós gyümölcsöket nyugodtan eheted, viszont a banánban sok a kalória+cukor ami nem mindig jó a vércukorszintnek, viszont edzés előtt egy energialöketnek pompás.
3. Az edzés. Nem tudom, hogy hány kiló vagy, van-e valamilyen egészségügyi gondod-e, de ha 100 kiló fölött vagy akkor nem ajánlanám az edzéseket, csak az úszást, ha pedig csak olyan 10-20 esetleg 30 kg felesleg van rajtad akkor a késő esti vagy kora reggeli séták jót tesznek neked, plusz ilyenkor nincs annyira meleg. Kardió mozgásnak a futást, biciklizést, focit, kosarat, vagy HIIT edzéseket ajánlanék, de persze ez attól függ, hogy mit szeretsz. Emellett fontos az izomépítés is, a súlyzós edzsések, vagy akár a saját testsúllyal történő gyakorlatok is nagyon jók. Ha lány vagy ajánlani tudom még a jógát és a piláteszt, utóbbi nagy kedvencem.
4. Egy ilyen kaland elkezdéséhez nagy akarateről dukál, ami nem árt, ha van benned is, különben nem mész majd semmire. A kitartás is egy másik fontos építőköve a fogyásnak, türelmesnek kell lenned.
5. Néhány egészséges étel:
-féhérjebevitelhez: bármilyen hús, de leginkább csirke (a melle a legfehérjedúsabb) és halak, például tonhal, a lazac már zsírosabb, hekk, bármilyen hal megteszi. A túró is fehérjében gazdag (no persze nem a túró rudi), akárcsak a tojások, babok, hüvelyesek, szójából sokmindent készítenek, érdemes kipróbálni a tofut is (a lidl füstöltje nagyon finom) emellet magas ásványi anyagokban is.
-szénhidrát: a péksütiket felejtsd el, mivel csak egyszerű szénhidrátok ezek, semmi más. Míg egy közepes édesburgonyában a napi A vitamin bevitel 5×-öse van egy csomó más vitaminnal és ásv. nanyaggal
Ásv. anyaggal együtt. Szénhidrátként bármilyen bab, hüvelyes, zöldség vagy gyümölcs mehet.
-zsír: az olajat szintén felejtsd el, ugyan az, mint a péksütivel, csak zsír, semmi más. Ehelyett próbálj a magvakkal kísérletezni, melyik jön be, az avokádót is próbáld ki, hátha ízleni fog (nekem egyáltalán nem jött be).
És a kalóriabevitelre is figyelj, neten kitudod számolni, hogy miből mennyi kell, akár egy kalóriaszámlálós appot is letölthetsz. Remélem segítettem, ha bármi kérdésed maradt, vagy valami nem tiszta nyugodtan írj akár privátban is, szívesen segítek!:D Sok sikert a továbbiakban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!