Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tudtok hasznos tippeket hogy...

Lejla2000 kérdése:

Tudtok hasznos tippeket hogy mitől lehet fogyni?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok,mikor legutóbb mértem magam 71 kilo voltam.1 év alatt 6 kilot szedtem fel kb 164-165 cm magas vagyok, nagy a hasam a combom összeér hogyan tudnák fogyni ? Lehetőleg a konditermet meg ilyen gépeket ne mondjatok. Biciglim van de azt mondják attól nem lehet fogyni tippeket kérek mit egyek és hogy,mennyit!Mit sportoljak vagy esetleg ha tudtok valami appot ajánlani ami segit hogy leadjak egy pár kilót akkor megköszöném!Azt mondják a fogyokurás gyógyszerek nem fogyasztanak le de ha mégis van akinek bevált bármelyik gyógyszer akkor az irja le nekem évek óta szeretnék már fogyni csak nem tudom hogy mit mozogjak és hogy hány órát esetleg percet és hogy kut kerüljek mit ne:(

2019. jún. 29. 16:41
 1/4 anonim ***** válasza:

Azt tudom csak leírni, hogy hízni mitől lehet; mindentől.

Szóval ha le akarsz fogyni, akkor csak annyit egyél (mindegy, hogy mit), ami a napi energiafelhasználásodat még éppen hogy nem fedezi. Ekkor szép fokozatosan le fogsz fogyni. Persze vigyázz arra, hogy az étrended kiegyensúlyozott legyen (gyakorlatilag lehet benne minden, azaz ne legyen egysíkú).

2019. jún. 29. 17:05
 2/4 anonim ***** válasza:

Hízni, a fokozott inzulintermelés miatt lehet, a túlzott szénhidrátbevitel hatására, főleg a finomított szénhidrátok, cukrok , fehér lisztes dolgok hatására. Természetesen ebben közrejátszik az öröklött hajlam is a hízásra- ez egy létező dolog, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne lefogyni.:)

A megoldás az, hogy ha fogyni szeretnél, csökkented az inzulinszinted, ezzel beindul a fogyás. Vagyis csökkented a szénhidrátbevitelt.

Van akinél elégséges, ha csak minőségben változtat, fehér liszt helyett teljes kiőrlésű, cukor helyett más édesítő, és alapvetően teljes értékű élelmiszereket fogyaszt , és van akinek az egészséges szénhidrátokban gazdagabb élelmiszerekből is mint pl (bulgur, köles, hajdina, zab, rizs, burgonya, teljes kiőrlésű, durum tészták, vissza kell vennie, és nagyobb részt zöldségekből, gyümölcsökből, hüvelyesekből, olajos magvakból, tejtermékekből kell fedezni a bevitt szénhidrátokat. Ez egyénfüggő. Ki kell tapasztalni. Nem gondolnám, hogy drasztikusan kellene a te esetedben, hiszen nincs eget verően sok felesleged.

Az egészség és az anyagcseréd szempontjából nagyon nem mindegy mit eszel, és milyen minőségben, mert a szervezetre a tápanyagok más más hatással vannak. A tápanyaghiányos, üres energiaforrások nincsenek jó hatással a szervezetre. Nem mondom, hogy nem lehet megenni egy cukros sütit, vagy egy csipszet ha szereted, időnként- ritkán. De ne uralkodjanak ezek a dolgok az életedben.

Ezzel, csak idő, türelem és kitartás kérdése, és le lehet fogyni.

Fogyókúrás csodaszerek pedig nincsenek. Csak a tudatos táplálkozás és a mozgás az egyetlen út, egy egészségesebb, esztétikusabb test eléréséhez.

2019. jún. 29. 19:02
 3/4 Laylah ***** válasza:

MyFitnessPal app. Kiszámolja a kcal igényedet a napi aktivitásod mellett, meg hogy mennyi gramm javasolt fehérjéből, ch-ból, zsírból egy napra. Onnantól pedig bármit eszel, grammra pontosan becsipogod a telódon (vonalkódot be kell olvasni, az élelmiszerek kb. 95%-a benne volt eddig, amiket használtam az elmúlt bő 2 év alatt). Persze azt nem fogja megmondani, mit egyél, mit sportolj, nem erre lett kitalálva, viszont a kezdőlapon a hírek közt szoktak lenni cikkek akár egy-egy sportról, vagy receptről. Fórumja is van, ott is sok receptet, ötletet találhatsz. Angol nyelvű, kizárólag, viszont nem egy agysebészet a használata. Talán a kezdeti beállítások okozhatnak gondot (pl. hogy a napi mozgásodból származó többletkalóriákat beleszámolja-e a keretbe, vagy az étkezéseid száma és elnevezése), de hacsak dunsztod nincs az angolról, ez sem okozhat problémát.

1200 kcal alá ne menj, olyan napokon is minimum 1000 kcal-t egyél, mikor épp nem igazán vagy éhségérzeted (erre is beszól a MFP, és különben sem egészséges).

Mindenki másképp működik, vannak, akiket a zsír laktat, másokat a fehérje, én az utóbbiakhoz tartozom. Hacsak nem zsíros beállítottságú vagy, egyél minél több fehérjét, szárnyashúst, hüvelyest, tejterméket. Nálam pl. simán benne van az étrendben a chilis bab (darált pulykacombból), vagy a töltött káposzta, de még a csirke saslik is. Köretnek basmati rizst, salátát ehetsz, nálam leggyakoribb a sült krumpli, szigorúan sütőben, olaj nélkül készítve, de csak mértékkel (100g fagyottan), viszont a tésztát inkább kerüld, sok benne a kcal és ahhoz képest nagyon nem laktat. Mondjuk én a rizs mellett is éhen tudok halni másfél óra múlva, ezért eszem inkább krumplit. Viszont a legjobb köret az a saláta lenne, abból lehet enni a legtöbbet ugyanannyi kcal-ból, és még vitaminokban is gazdag, de a különféle öntetekkel vigyázni kell, nagyon meg tudják dobni az értékeket!

Édességeket, rágcsákat érdemes kerülni, ha nagyon rajtad van a vágy, akkor müzliszelet, vagy 2-3 kocka csoki belefér, nem rontasz el vele semmit, viszont a módszer lényegének megfelelően számold bele ezeket is a napi kcal keretedbe.

Nyugodtan menj el biciklizni, több a semminél. A biciklivel az a gond, hogy relatíve kevés energiát igényel tőled, így pl. a futáshoz képest sokkal kevesebb kalóriát égetsz el ugyanannyi idő alatt. De mondjuk bemelegítésnek simán jó lehet, utána meg mondjuk megnyitod a youtube-ot és keresel valami szimpatikus edzős videót, van fent rengeteg a pár percestől kezdve a bő egy órásig, könnyűtől izzasztóig.

Jól jöhet némi fehérjepor is, ha nem érnéd el a napi ajánlott beviteledet, ezzel meg tudod dobni, ráadásul edzés után az izmoknak is jót tesz. Az ajánlott fehérjemennyiség egyébként minimum egyszerese, optimálisan másfélszerese a testsúlyodnak, grammban (tehát esetedben minimum 71g, optimálisan 105g). Talán még egy értelmesebb multivitamint vehetsz, mivel a bevitt táplálékod szinte esélytelen, hogy minden vitaminszükségletedet kielégítse.

2019. júl. 15. 13:29
 4/4 Laylah ***** válasza:

"mikor épp nem igazán vagy éhségérzeted" -> mikor épp nem igazán VAN éhségérzeted.

+1 kieg.: az app főoldalán a cikkek közt sikersztorik is szoktak lenni inspirációképpen.

Maga az app ingyenes, van fizetős verziója, de csupán azoknak éri meg, akik ebbe az egészbe nagyon komolyan bele akarnak merülni és nagyon részletes adatokat akarnak kapni (pl. hogy melyik alapanyag volt az adott étkezésnél a leginkább fehérjedús, vagy táblázatot akarnak letölteni maguknak az elmúlt x időszak étkezéseiről és értékeikről, plusz ugye a reklámmentesség).

2019. júl. 15. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!