Hogy tudnék lefogyni következő tanévre?
77 kg-os lány vagyok,és 174 cm. Szeretnék nagyjából 60 kiló lenni. Nem sürgős,de azért nem 3-4 év alatt szeretném.
Nem azzal van a baj hogy lusta vagyok,csak egyszerűen nem tudom hogy csináljam. Edzőterembe nincs lehetőségem elmenni.
Valaki tudna diétás tanácsokat,és egy edzés tervet adni? Pár napja vigyázok az evéssel,nem eszek cukros,lisztes dolgokat,krumplit, és zsírt.Számolom a kalóriákat.
Értelmes válaszokat várok, köszönöm!:)
Biciklizés nagyon hatásos, viszont én jobban preferálom a szobabiciklizést. Le is írom, h SZERINTEM miért: Nem azt mondom, hogy a szabadban ne biciklizz, de nem biztos hogy olyan intenzív formában tudsz 10 kilométert letekerni mint mondjuk a szobabiciklin. Ugye kint ügyelni kell a forgalomra, fékezésre és automatikusan ha picit fáradsz, akkor csak abbahagyod a tekerést és a bicó gurul tovább. Szóval ott rengeteget lehet csalni...
3-4 év fogyás? 3 hónap odafigyelés és torna mellett simán le lehet adni X kilót, NEM KOPLALÁSSAL! A netre ha beírod, hogy saját testsúlyos edzések, akkor rengeteg opciót kidob, ami otthon végezhető. Az ember azt gondolja, hogy ha nem emel súlyt akkor nem is tudja magát formába hozni. Ez téves. Meg fogsz lepődni, hogy a saját súlyod mennyire megtud dolgoztatni. Nyilván évekig nem tudsz a saját súlyoddal edzeni, és ilyenkor léphetnek érvénybe a súlyok.
A lényeg, hogy ne koplalj! olyan 15%-al egyél kevesebbet, mint eddig, a szervezetedet fokozatosan szoktasd hozzá a kisebb ételbevitelhez, így nem kezd majd el raktározni és zsírt építeni.
A mozgás is fokozatos legyen, szokjon hozzá a szervezet.
Amúgy ehetsz mindent, kalóriát ne számolj, a lényeg, hogy több energiát égess el, mint amit beviszel. Ez számolás nélkül is menni fog, rájössz majd.
Edzőteremben nem fogsz lefogyni. Sok gyaloglás, intenzívebb szakaszokkal kezdetnek jó lesz. 3 hónap alatt akár 5-6 kg-ot le lehet adni úgy, hogy közben nem terheled meg a szervezeted feleslegesen és nem is jön vissza később, mert a szervezeted átáll az új, általad beállított szintre. Ha nagyon hajszolod, akkor akár 8-10kg is lemehet, de az már nem egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!