Milyen kajákat szoktatok enni (reggeli, ebéd, vacsora)?
Napi minimum 4-5etkezes
1.etkezes:
-Rizsfeherjes zabkasa chia maggal, eperrel
2etkezes:
-30g mandula, zoldalma
3.etkezes:
150g csirkemell natur
Koret:bulgur, koles, quinoa
4.etkezes:
Abonett(4db)
Hazi zabkeksz, cukormentesen
5.etkezes:
Tonhalsalata(tonhal, rukkola ,spenot, uborka paracsiom paprika hagyma,koles/quimoa(ami ebedre volt koret)
Reggelire: kávé, tejjel, édesítővel. Ez kitart kb délig.
(Sokkal több energiám van délelőtt, ha nem nyomom el magam étellel)
Ebéd: normál adag abból amit főzök. Pl ma chilis bab van, nekem kenyér nélkül.
Uzsonna: általában valami nasi, 1 túró rudi, 1 kakaóscsiga, most nyáron egy gombóc fagyi stb.
Vacsora: valami könnyű ami belefér a kalóriakeretembe. Ilyenkor ügyelek, hogy már ne egyek szénhidrátot, mert alváshoz baromira nincs szükség szénhidrátra.
Tojásrántotta kenyér nélkül, grillezett csirkemell salátaágyon, vagy csak pár szelet csirkemellsonka, nyers zöldségekkel, ha nincs időm vacakolni a konyhában.
Számomra ez egy hosszú távon tartható diéta, mivel nem vonok meg magamtól semmit, csak ügyelek a mennyiségre, és, hogy mindig olyan tápanyaggal lássam el a szervezetem amire szükségem van. Pl alváshoz nincs szükségem szénhidrátra, viszont ebéd után a kert felásásához már igen.
2 eve diétázok, 150 kgról 90re fogytam, és közben szültem egy gyereket. A terhesség alatt, "csak" 10 kg ment le zsírból (összesen 20 a méhlepény, víz, gyerek, stbvel együtt), de büszke vagyok magamra, hogy a terhesség alatt is tudtam folytatni ezt a diétát, és semmiféle egészségügyi problémánk nem lett, se nekem, sem pedig a lányomnak.
Ez az ékes bizonyítéka annak, hogy nincs értelme a koplalós divatdiétáknak, hiszen bármikor jöhet betegség, terhesség, pénztelenség, amikor nem tudod tartani a szabályokat, amiket felállítottál magadnak -feleslegesen- a motivációd nullára csökken, és szépen lassan visszaszedsz minden egyes dekát amit leadtál.
Ezért nem kell feleslegesen szabályokat felállítani, csak oda kell figyelni arra, hogy mikor és mennyit eszel.
R: szalonnas tukortojas, avokado, rengeteg zoldseg
E: grill/roston csirkemell rengeteg salival
V: mint ebed, vagy hal+ zoldseg, vagy parolt zoldseg
165/49/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!