Az anorexiások éheznek?
Volt/ vagy még jelenleg is anorexiások válaszát várom első sorban, de szívesen meghallgatnám mit gondoltok erről? Mert ugye, szinte semmit nem esznek. Az egy dolog. De nem is vágynak a kajákra, pl. ha meglátnak egy jó kajareklámot, vagy elmennek egy étterem előtt és érzik az illatokat, akkor nem érzik úgy, hogy milyen szívesen ennének? (Csak ugye nem tehetik-.-) Érzik egyáltalán az éhség érzetet? Vagy azt mondják általában a felsőbb rétegek között van több anorexiás, tehát gondolom a hűtő tele van mindennel, nem vágynak rá hogy egyenek bármit is? Vagy nem kívánják? Azt is olvastam, hogy azért esnek a gazdagabbak bele ebbe a betegségbe mert van miről lemondani. Hogy van így energiájuk tornázni/futni? Mert azt is olvastam, hogy rengeteget tornáznak...Mit, mennyit?
(félreértések elkerülése végett leírnám, hogy modulvizsgámhoz kellene információ, és tapasztalt anorexiások sokat segítenének! jul. 12.-én lesz :/ )
Húha! Tényleg köszönöm, a válaszokat, szerintem elég lesz az anyaghoz:) És én is tanultam belőle! 16:45 nagyon jól tetted, hogy ott hagytad a férjed, nekem édesanyám van most hasonló helyzetben, mindig meg akar felelni az élettársának, mondjuk ő nem külsőségekben, de én így külső szemmel nem tudom felfogni, hogy miért kell mindig megfelelni főleg egy olyan embernek aki szeret állítólag...Akkor úgy szeressen amilyen vagy. Anyunak is mindig ezt mondom. De hajthatalan.... :/ Visznont jól döntöttél, nem szabad egy ilyen ördögi körben élni :)
16:24 :O
Nagyon elgondolkoztató volt amit leírtál. És mind ezt 15 évesen :O Hát az érdekelne még, hogy mennyi volt a legkevesebb testsúlyod, és hány cm vagy. Ezt biztosan bele írnám...
Köszi előre is!
39-40 kg környékén voltam, 166 cm-hez, édesanyámnak köszönhetően nem lovalltam bele annyira magamat, mint a kemény anorexiások. Van, aki 26 kg, és még él, tehát..
Egy valamit elfelejtettem: Nem láttam reálisan a testemet, ezért volt, hogy naponta csináltattam fényképet családtagjaimmal, hogy lássam, nem vagyok kövér. Ez máig megmaradt, rettegek a további hízástól, és nagyon nehezen fogadom el magamat. De tudom, hogy ennem kell, mert nem akarom vissza azt az állapotot, az nem én voltam, hanem egy gyenge utánzat, a saját árnyékom. Elnézést, hogy oldalakat írok, de egyszerűen muszájj kiírnom magamból. Elgem van, hogy mindenki elől titkolózni kell, csak egy-két barátom tud erről az egészről, és csak akkor mondanám el a többieknek, ha már túl lennék az egészen, hogy mosolyogva tudjak visszaemlékezni, hogy milyen kemény küzdelem volt, de megérte kitartani. Most még nem tartok itt, kéne a külső megerősítés, mondják, hogy jót úton haladok, de néha kételkedek ebben.
Én köszönöm, hogy leírhattam az érzéseimet, végre kicsit megkönnyebbültem.:)
Hát.Igen. Vagyis ez változó volt nálam. Egy idő után megszoktam az éhezést,
De egyébként akkor éreztem jól magam, hogyha éhes voltam. Úgy tudtam csak elaludni normálisan, ha éreztem, hogy üres a gyomrom. Akkor voltam boldog. Beteg egy dolog.
Mindig is voltak ilyen időszakok az életemben,hogy én most lefogyok..közben akkor 60kg voltam a 173centihez.
Ezek a koplalások 2 hétig tartottak kb.
Aztán tavaly nyáron.. elhatároztam , hogy kevesebbet eszem..hamarabb vacsizom és kisebb adagot..aztán szépen elmaradt a vacsi, majd lecsökkentettem a többi étkezésem adagjait is.kétszer ettem egy nap. Aztán még kevesebbet. Mindig kitüztem egy célt, hogy oké még két kiló és újra elkezdek enni. Aztán elértem. Na még két kiló és tényleg nromális leszek.Najo majd ha ötven kg alá megyek.le is mentem.elkezdtem újra enni ? Nem.
Aztán már észre sem vettem , hogy mentem lefelé a lejtőn.Anya hátam mögött beszélt orvossal, aki pszichiátriára utalt be. Azóta is járok. Fél éve már.És csak 3-4- kilót sikerült híznom.
A berögzült szokások azóta is élnek. Pontban hatkor kell vacsoráznom,ha már muszáj. Megőrülök, ha nem sikerül pontban akkor. Hogy miért? nemtudom..
Régebben mindig főztem. recepteket gyüjtöttem. Sütöttem a családnak. Én persze nem ettem belőle.
Nem sikerült kigyógyulnom még.Nem is tudom, hogy valaha sikerülni fog e.Néha úgy érzem, hogy igen jobban vagyok, néha meg azon vesze észre magam, hogy kiöntöm a kukába a kaját, hogy anya ne vegye észre..!
Nap mint nap önmagammal küzdök.A józan eszem néha tudja mi a helyes, mégis teljesen az ellenkezőjét csinálom.
Röviden ennyi .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!