Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tojásrántotta kalória tartalmá...

Tojásrántotta kalória tartalmát ha így számolom az jó?

Figyelt kérdés

Van ugye a kaloriabázis lemèrek pl 3tojást hány gramm majd ezt beírom a kaloriabázisba (hèjjal mèrem ugye de csak nem tesz rá a hèj olyan sokat) aztân ezt egy pohárba összetöröm øsszekeverem kókuszolajat használok a kisütèsèhez amit szintèn lemèrek. Egy kiskanálnyit szoktam előb lemèrem a kanalat lenullázom majd utána a kanálra teszek kicsit ès lemêrem ez kb 4gramm kókuszolaj szokott lenni.

Na ès ezt külön viszem be a kalóriabázisba a tojást ês a kókuszolajat.

Îgy jól csinálom? Ebbe a számolgatásban mèg kezdő vagyok.

2019. máj. 19. 13:27
 1/10 anonim ***** válasza:
27%
A tojàshéjjat nem eszed meg, ha méricskélni akarsz anélkül kellene. Amúgy meg szénhidràtszàmolàssal jobban jàrnàl, de te tudod...
2019. máj. 19. 14:16
 2/10 anonim ***** válasza:
59%
Ennyire nem kell bonyolítani. Egy darab, bárhol kapható közepes, M-es tojás 80-90 kcal. Így számoltam mindig.
2019. máj. 19. 14:33
 3/10 anonim ***** válasza:
92%

"Amúgy meg szénhidràtszàmolàssal jobban jàrnàl, de te tudod..."

Na...ismét egy gyöngyszem. Miért is járna jobban? Hiába eszik alacsony mennyiségű CH-t, ha kalória többletben van, akkor fogyni sem fog. De te tudod.

2019. máj. 19. 14:34
 4/10 anonim ***** válasza:
50%

Igen, tudom. Mivel több kalóriàt eszem mint eddig, csak kevesebb szénhidràttal és fogyok. Mikor kevesebb kalóriàt ettem több szénhidràttal , nem fogytam. Ugyanis a tàpanyagok sokkal jobban szàmítanak( minőség, arànyok), mint az össz kalória.

De csak segíteni akartam, csinàlja mindenki ahogy akarja. Te meg mit kötsz bele? A kérdező majd eldönti , hogy figyelembe veszi e a vàlaszom. Ugyanis neki szólt.

2019. máj. 19. 16:58
 5/10 anonim ***** válasza:
81%

16:58!

Nekem ne próbáld meg megmagyarázni ezt a marhaságot. Ha kalória TÖBBLETben vagy, tök mindegy hogy kevés a CH vagy sem, nem fogsz fogyni. Tudom miről beszélek, 34 kg-ot fogytam. Magamon tapasztaltam azt hogy hülyeség csak a CH-t nézni

2019. máj. 19. 17:28
 6/10 anonim ***** válasza:
51%

Ki mondta hogy csak a cht nézem? Tápanyagokról beszéltem. Abból 3 db van. Fehérje, zsír, szénhidrát. És arról, hogy ezek sokkal fontosabbak mint az összkalória. ÉN meg magamon tapasztaltam, hogy sok szénhidráttal nem fogytam kevesebb kalória mellett sem, kevés szénhidráttal pedig igen, pedig kevés szénhidrát mellett több kalóriát eszem.

Művelődj egy kicsit, hogy mit érdemesebb figyelembe venni, ha veszed a fáradtságot...

[link]

2019. máj. 19. 18:24
 7/10 anonim ***** válasza:
persze hogy számítanak a makrók is. de azt a tényt próbálod tagadni hogy ha többletben vagy, fogysz, csak mert jók a makróid. csakhogy ez nem igaz.
2019. máj. 19. 19:25
 8/10 anonim ***** válasza:
25%

Nem azt mondtam, hogy többletben vagyok. Még olvasni sem tudsz. Azt mondtam, hogy több kalóriát eszem mint korábban, mégis fogyok alacsony szénhidráttal.

Mikor kevesebbet ettem kalóriában, de több volt a szénhidrátom, nem fogytam.

Ha ennyire nehéz megértened....

1500 kalóriával amiből 160 gramm szénhidrát, nem fogytam, mozgás mellett sem

2000 kalóriával és maximum 95 gramm szénhidráttal végre fogyok ugyanannyi mozgás mellett mint korábban. Felfogtad?

Tanulj meg szöveget értelmezni mielőtt kötözködsz. Egyébként csak hogy tudd, az emberi szervezet nem egy zárt rendszer, az energiaszükségletet nem lehet pontosan kiszámítani, egyénenként és napról napra is változhat. Az energiamegmaradás törvényét pedig egy dinamikusan működő rendszerre (emberi test), nem lehet csak úgy ráhúzni. Nem mindegy mit eszel, és mennyit. Nem fog ugyanúgy reagálni a tested arra ha 1500 kalóriányi cukrot eszel meg, vagy ha ugyanannyi mandulát például.

Az emberi szervezet sokkal bonyolultabb mint a puszta kalóriaszámolgatás, a fogyást pl erősen befolyásolja a hormonrendszer működése. NEM elég feltétlenül az, hogy megvonod magadtól a tápanyagokat. Ezt egyébként nem én találtam ki. Szakemberi vélemény.

Na mindegy. Értetlen embernek hiába írom, úgyse fogod fel mert nem akarod, te is kalóriamániás vagy, mint sokan mások, csak az a baj, hogy ez az elv már ósdi- Rég kiderült, hogy sokkal fontosabb melyik tápanyagból mennyit viszel be, és hogy alapvetően hogyan működik a szervezeted, van-e valamilyen hormonális problémád. Pl magas inzulinszinttel az ember NEM fog lefogyni egészségesen, max ha éhezteti magát és koplal esetleg. Csak egy példa. Na csá.

2019. máj. 19. 20:00
 9/10 A kérdező kommentje:

Jaj ne veszekedjetek

Azèrt fogysz több kalóriával mert a kevesebbnèl nálad már valószínű èhezett a szervezeted a túl kevès kalória sem jó. Meg kell találni azt a kalóriadeficitet ahol nem èhezel ès mègsem vagy többletben. Ugylátszik neked ez a 2000kcal.

Vagy a másik opció, hogy fogytál akkor is csak a mèrleg nem mutatta mert vízet tartottál vissza stb stb

2019. máj. 20. 12:03
 10/10 anonim ***** válasza:

Azért azt érdemes tudni, hogy az alacsony ch egy idő után Kicsinálja a szervezetet. Minimum 140 g kell naponta. (Endokrinologus és diabetikus mondta mindezt)

Ha valaki 100 g alatt eszik, ott jön majd elő minden féle betegség.

2019. máj. 25. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!