Tojásrántottába mit lehet tenni, hogy finomabb legyen, de ne legyen olyan sok plusz kalória?
Hagymát-paprikát sütni alá, vagy csak hagymát, sajtot, sovány sonkát és nálam itt a vége.
Szoktak bele tenni virslit, de azt én nem szeretem.
A klasszikus tojásrántottába nem teszünk sem hagymát, sem sonkát, sem virslit, mert az már nem tojásrántotta.
A sima tojásrántotta úgy készül, hogy pl. 3 db tojást nagyon habosra villával felversz, megsózod, és öntesz hozzá kb. fél deciliter tejet. Ezzel jól összekevered, és serpenyőben forró olajra öntöd az egészet. Közepes tűzön hagyod sülni, kevergetni nem szabad, mert akkor egy pacsmag lesz belőle. Ha az egyik oldala szépen megsült, lehet nagyobb darabokban megfordítani, bár attól is függ, hogy lágyabban, avagy jól átsütve szereted. Amikor elkészült, meghinted őrölt pirospaprikával, egy igen kevés őrölt borssal, és jó étvágyat hozzá.
Ételízesítőt szoktam. Pl. ilyet:
#2
???
Hát ezt meg hol hallottad srác? Attól hogy hozzáteszel valamit a tojásrántottához attól már nem az? :D Ezt te komolyan gondolod? Aztán egy bekezdéssel később már tejet raksz bele, az aztán nagyon klasszikus.
A rántotta az rántotta, akkor is ha csokireszeléket szórsz rá. Azt meg nem kérdezte a kérdező hogy mi "klasszikus", hanem pont azt hogy mivel lehet feldobni.
Ami a válaszokból kimaradt: medvehagyma.. Szezonja van, mindenhol kapsz, simán belekevered a felvert tojásba, csak vigyázz hogy ne kapjon oda.
Igazság szerint akármit bele lehet rakni, amit a hűtőben talál az ember.
Én egy kis majonézt szoktam nyomni a még nyers tojáshoz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!