Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért van az, hogy 100g...

Miért van az, hogy 100g glükózban kb.400 kalória van,100g zsírban/olajban pedig 8-900, miközben a szervezet a zsírokat/olajokat is glükózzá bontja le?

Figyelt kérdés
2018. nov. 25. 12:20
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
A zsírok nem glükózzá bomlanak s általában eleve nem is vesznek részt a glükoneogenezisben. Megtörténhet, persze, bármelyik makrotápanyagból lehet cukor, de zsírból csak elég ritkán. Ketogén diétában is inkább fehérjéből lesz glükóz s ha abból is kicsi a bevitel, izomból, legjobb tudomásom szerint.
2018. nov. 25. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
A zsírok/olajok nem bomlanak glükózzá.
2018. nov. 25. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!