Miért van az, hogy 100g glükózban kb.400 kalória van,100g zsírban/olajban pedig 8-900, miközben a szervezet a zsírokat/olajokat is glükózzá bontja le?
Figyelt kérdés
2018. nov. 25. 12:20
1/2 anonim válasza:
A zsírok nem glükózzá bomlanak s általában eleve nem is vesznek részt a glükoneogenezisben. Megtörténhet, persze, bármelyik makrotápanyagból lehet cukor, de zsírból csak elég ritkán. Ketogén diétában is inkább fehérjéből lesz glükóz s ha abból is kicsi a bevitel, izomból, legjobb tudomásom szerint.
2/2 anonim válasza:
A zsírok/olajok nem bomlanak glükózzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!