Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Van itt olyan, aki a középisko...

Van itt olyan, aki a középiskolás évei alatt lefogyott? Hogyan? Milyen változások történtek utána a személyiségében?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Hogyan tudnék fél, vagy esetleg egy év alatt lefogyni körülbelül 8-10 kg-t?

A problémáim általános iskola hatodik osztálya környékén kezdődtek, addig kifejezetten sok önbizalommal rendelkeztem, habár beismerem, mindig egy kicsit kövérebb voltam a többieknél. Azonban akkor nagyon elrontottam a dolgokat... Szinte egész nyáron otthon ültem, nem jártam sehova a haverokkal, nem jártam sportolni, egész nyáron csak a telefonon, meg a számítógépen lógtam. És hát akkor bizony felszedtem jó pár kilót... Sajnos ezután a "lustán" eltöltött nyári szünet után ez lett az "alap", tehát a következő két nyári szünetet is körülbelül így töltöttem.

Ez azt eredményezte, hogy mára a 172 cm-es magasságomhoz 70 kilogramm a súlyom, ami szerintem nagyon sok, főleg úgy, hogy ezek mellé a testzsír százalékom körülbelül 20%. Utálom ahogy kinézek, a környezetemben az emberek döntő többsége jól, vagy legalább átlagosan néz ki, még én, amikor belenézek a tükörbe képes lennék elsírni magam. Egyszerűen semmi önbizalmam nincs most már és egyáltalán nem élvezem az éltem. (Annyi szerencsém van, hogy legalább egy nagyon jó iskolában elég jól tanulok, tehát a tanulásban legalább van valamennyi sikerélményem)

Van aki hasonló cipőben járt mint én,és le tudott fogyni? Ha igen, hogyan?

Próbáltam a kalória számolást, de egy hónap fogyás után mindig egy hónap hízás jött.

Most kilencedikes vagyok, tizenegyedikre szeretnék "normálisan" kinézni, van valami ötletetek hogy, hogy tudnék lefogyni?

2019. máj. 5. 20:16
 1/10 anonim ***** válasza:
54%
Edzéssel...
2019. máj. 5. 22:24
 2/10 A kérdező kommentje:
Ugye érzed a kérdés és a válasz hosszának a különbségét? Egyébként pontosan milyen edzéssel(kondi termen kívül, mert azt utálom, egyszerűen nem nekem való)
2019. máj. 5. 23:31
 3/10 A kérdező kommentje:
*?
2019. máj. 5. 23:32
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Ehhez a magassághoz 70 kiló nem olyan drámaian sok.

Én középiskolában 15 évesen egyszer lefogytam 25 kilót 100-ról 75-re 8 hónap alatt. De a lehető legrosszabb módszerrel. Koplalás.

Az első 18 kg még tanév alatt történt, a kutya se vette észre:D, majd jött a nyáriszünet, ahol még lement 7kg, és suliba visszatérve mindenki halálra dicsért milyen szépen lefogytam.

Én mivel koplaltam, iszonyat szarul éreztem magam, képtelen vagyok visszaemlékezni hogy néztem ki, nem sokat néztem tükörbe, arra az érzésre emlékszem csak, hogy nem igen láttam változást, kedvetlen voltam, energia nulla, egyébként hozzáteszem nem tudtam megtartani nyilván... A hormonrendszerem addig se volt jó, mivel 11 éves korom óta mozgástól függetlenül folyamatosan híztam, de aztán ezzel a fogyási kísérlettel végképp felborult.

Az évek teltek, egyre elkeseredettebb voltam, rengeteg fogyókúrát kipróbáltam, sok mindenen mentem át. Rettenet elhíztam, később kiderült, hogy komplex hormonzavarom van.

Sok mindenen mentem keresztül, de nemrég rátaláltam a számomra tökéletes diétára, mára éhezés, szenvedés nélkül fogyok. Konkrétan -9 kilónál járok Bő 2 hónap után. Hosszú út lesz, de életemben először érzem azt, hogy ez így sikerülni fog, mert egyáltalán nem kell éhezni, nem szenvedek. Már leszarom mások véleményét, régebben még nagyon függtem attól mit gondolnak rólam mások. Mára nem érdekel.

A diétát rém könnyű betartani, csak a várakozás nem könnyű- nem vagyok valami türelmes alkat, de ezen igyekszem változtatni. El kellett fogadnom, hogy a fogyás az sok időbe telik. Ez van. Ez az ára, ha úgy tetszik.

Plusz próbálom ezt a dolgot minél tudatosabban csinálni, mérőszalagozok, eredményeket írok fel, időnként képeket is szeretnék csinálni a fogyási folyamatról, nem akarok úgy járni mint korábban. Nem volt előtte utána kép, se közben, nem mértem magam centivel sem, semmi olyasmi nem volt a kezemben amiből erőt meríthettem volna, hogy igen is történt változás. Akkoriban a szemem és a tudatom nem tudta követni szerintem még a dolgot, gondolom én, ehhez is idő kell az embernek. De erről biztos többet tudna írni olyan aki konkrétan már teljesen lefogyott.

Akkoriban nagyon magamba fordultam, hiába mondták a legtöbben, hogy mennyivel jobban nézek ki, nem tudtam elhinni, kerültem a tükröket amennyire lehetett, aztán volt valaki aki még akkoriban is beszólt milyen dagadt vagyok, fogyjak már le....Mikor már túlsúlyos nem voltam éppen, csak valahol a határán táncoltam a 75 kilómmal. Még 10 kg kellett volna a normál súlyomhoz, de egyszerűen semmilyen szinten nem volt erőm. Na, ennyit a rossz módszerek negatív hatásairól.

A kalóriaszámolás amúgy nekem se jött be. Nagy hülyeség egyébként, azóta már megtudtam ezt is:)

Amúgy az én életmentő diétámat amire rátaláltam LCHF étrendnek hívják. Alacsony szénhidrátbevitel mellé egészséges zsírokban és fehérjében gazdag étrendet kell tartani. Mintha nekem találták volna ki:) Igazi életmódot lehet belőle kialakítani.

2019. máj. 6. 01:06
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én 11. osztályban fogytam le kb. 70 kg-ról 60-ra (174 cm vagyok, lány). A módszer az volt, hogy elkezdtem biciklivel iskolába járni, ami heti 8-10 óra biciklizést jelentett, mivel több mint 10 km-re volt a suli, és odafelé mindig gyorsan kellett mennem, mert persze későn indultam. Ez elegendő mozgás volt ahhoz, hogy ne kelljen étrendbeli megszorításokat tennem, legalábbis olyasmit nem, amit annak éreztem volna. A körülmények és a szokásaim valamennyi megszorítást mégis okoztak: otthon reggeliztem, ahogy korábban is. Tízórait nem vittem (ahogy korábban se), és az iskolai menzán ebédeltem, ahol adott volt az adag (szerintem jó nagy, de valószínűleg lopták és vizezték a kaját). Viszont a korábbiakhoz képest kb. kétszer annyit vacsoráztam.

Azért vált be ez a módszer igazán, mert ezután az egyetem alatt is végig bicikliztem, és most biciklivel járok dolgozni. Így azóta sem híztam el (de most már sajnos egy kicsit oda kell figyelnem, mert az egyetem óta már nem kell reggelente a belemet is kihajtani, hogy tuti beérjek 8:00-ra, így meg kevésbé hatékony a dolog). A személyiségemben semmilyen ezzel kapcsolatos változás nem történt, nem tudom, mire gondoltál.

Hogy neked jó lenne-e ez a módszer, arról fogalmam sincs, attól függ, hogy merre laksz és szeretsz-e biciklizni.

2019. máj. 6. 16:16
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!

1.Válaszoló: köszi az ötletet a mérésekkel, és a képekkel kapcsolatban, remélem hogy fog segíteni, hiszen a fogyási kísérleteim során mindig az volt a baj, hogy maximum 2 hónap után elfogyott a motivációm. Sajnos régebben én is koplaltam néha, például amikor a ballagásom volt általánosban, akkor előtte körülbelül 5 napig. Megnéztem az étrendet, ha nem is tudom teljesen betartani, akkor is törekedni fogok rá (a honlapon írt kenyér helyett nekem a rizs elhagyása az elképzelhetetlen). Gratulálok hogy megtaláltad a számodra megfelelő módszert a fogyáshoz, és sok sikert kívánok a továbbiakban!

2.Válaszoló: wow, gratulálok a szép eredményedhez! Sajnos nálam a biciklizés nem megoldható, mert 27km-re van tőlem a suli. Viszont az, hogy szinte csak sporttal, durva megszorítások nélkül sikerült megoldanod a fogyást nagyon motiváló! Nekem úgymond szenvedélyem a kosárlabda, suliban tesin mindig ezt játsszuk, és nagyon élvezem. Szóval az a terv hogy heti 8 órát “gyakorlok” majd egy közeli kosárlabda pályán (pár hónapja már csinálom, csak nem heti 8 órában). Gondolom ez nem veheti fel a versenyt a 8-10 óra biciklizéssel, de az étrenddel összekötve remélem lesz valami eredmény.

A személyiségbeli változás alatt csak arra gondoltam, hogy esetleg több önbizalmad lett-e, vagy sikerült-e elfogadnod magad? (feltéve hogy addig nem volt, és nem sikerült)

2019. máj. 6. 18:42
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Igaz, nekek nem volt hűdenagy fogyás középsuli alatt, de gondoltam leírom a saját tapasztalatom.

65-70 kg között ingadoztam.

Mikor le akartam fogyni kicsit,akkor napont-kétnaponta Norbit tornáztam. Reggelire mindig Jóreggelt kekszet ettem, suliba emlékszem, mindig 4 db abonettet vittem, 2 szelet felvágottal, tehàt 2 db miniszebdvicset csinàltam belőlük. Aztàn délután azt ettem amit anya főzött. Ennyi. Így mindig lement 2-3 kg 1 hónap allatt.

2019. máj. 6. 23:50
 8/10 anonim válasza:

Szia!Elolvastam a torteneted!Pont ugyanez volt velem is.Csak nekem a tanulással is voltak pici gondjaim.Illetve a tánc tanárom burkoltan közölte velem,hogy foggyak le mert dagadt vagyok:).3 hónap alatt leadtam 13kg.Semmi édesség,sémi üdítő,sokszor ettem keveset(ami nagyon bejött és a mai napig nem untam meg az a tortilla zöldségekkel :).És fura de tancolassal és görkorcsolyaval fogytam le.Eloszor nehezen ment de a végén naponta 50 km mentem.Kozben zenehallgatas is jó volt.Majd tanév elején lefogytam 5 kg-ot a mostani sulyomra ami 53-54 kg.Tanev közben sokat otthon edzettem youtuberol otthoni kis videókat néztem illetve alkalmazasokat amik segítettek.En is kipróbáltam a kalória számlálást de konkrétan beleőrultem és otthagytam a fenebe.

Te is megtudod csinálni mert ügyes vagy!Nagyon szurkolok!

2019. máj. 21. 17:25
 9/10 A kérdező kommentje:

Nem volt sok 3 hónap alatt 13kg? Ha szabad kérdeznem milyen magas vagy? Hát fiúként nekem a görkorcsolya kimaradt az életemből, tánchoz meg full béna vagyok, de majd más "módszerekkel" remélem nekem is sikerül.....

Köszi a biztatást!

2019. máj. 24. 21:35
 10/10 anonim ***** válasza:

Igaz, hogy ez nem igazán számít középsulinak, de én 7.-ben, 13 évesen fogytam le. 6 osztályos gimnáziumba jártam, és szerettem volna előtte lefogyni. Előző iskolámban mindig cikiztek a súlyom miatt, megkérdezték hogy hány tonna vagyok, stb. 6.-ban 167 cm voltam és 70 kg. Májusban kezdtem el, hogy új tanévre vékonyabb legyek. Számoltam a kalóriákat, makrókat, minden nap minimum 2-3 órát sétáltam a kutyámmal+minden nap tesi órám volt. Szombatonként 2 órát szobabicikliztem, és minden nap edzettem otthoni videókra egy kicsit. Nem sikerült lefogynom szeptemberig, 61 kg voltam akkor, de 170 cm. Aztán végül decemberre fogytam le 55 kg-rá és 172 cm voltam. Ezután izmot szedtem fel, és újra 61-62 kg lettem, de imádom magam, teljesen elégedett vagyok az alakommal, már nem kapok sírógörcsöt, ha tükörbe nézek. A mai napig egészségesen élek, csalónapjaim vannak, 2 hetente csütörtök, és heti 4x edzek. Mindenhol megbámulnak, megdicsérnek.

A kalóriákat úgy kezdtem számolni, hogy hetente csökkentettem 150-nel, amíg 1600 kcal-t nem ettem. Aztán ahogy kezdett lassulni a fogyás nem csökkentettem, hanem egy kicsivel többet mozogtam. Plusz 10-15 perc mozgástól nem lesz semmi bajom.

2020. febr. 1. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!