Megettem egy doboz Raffaellot és nagyon bűntudatom van. Mit csináljak? Egy doboz Raffaellotól mennyit lehet hízni?
Lehet és helyes, ha bűntudatod van.
Persze, csak akkor, ha másét etted meg.
.
Gondolod, hogy ha egyszer túlléped a megállapított kereted, azonnal hízásnak induksz?
Sok kalória...nem tudom, azzal nem foglalkozom csak tàpanyagokkal.
De ha ezt a mait letudod kilengésnek, és nem fogsz minden héten ilyeneket enni, akkor nem fogsz hízni.
Havi egyetlen alkalommal én is eszek valami cukrosat de csak akkor egyszer és kis mennyiségben. Tudatosan vàlasztom ki és tudatosan csinàlom így. Nem gàtol a fogyàsban. A teljes tiltólistàs módszer bem nagyon vàlik be a legtöbb embernek. Ha nem tiltasz meg magadnak semmit CSAK ritkàn kis mennyiségben eszed nem fog gondot okozni.
Eső után köpönyeg ... :D
Előtte kellene gondolkodni :)
Vegyél egy másik dobozzal, tedd visszaa és mondd, hogy semmi sem történt :) A kalóriákkal meg ne foglalkozz. Ha szenvedéssel jár a fogyózás, nem lesz tartós
...
A lényeget már leírták előttem. Vegyél egy pótlás-dobozt annak akiét eletted. Esetleg kiegészítheted azzal, hogy valami éhezés-elleni alapítványnak bedobod a csoki értékének a háromszorosát, hadd egyen olyan ember is aki nem ehet Raffaellót meg nagyon mást sem. Vannak pl egyházak amik gyűjtenek néha tartós élelmiszert, azoknak is adhatsz pl karácsony előtt pár dobozzal.
Ami a kalóriákat illeti, a cukros dolgokban ott a veszély hogy röviddel evés után (az inzulin működése miatt, keress rá a glikémiás indexre) megint éhes az ember, sőt éhesebb mint volt. Ez az elve pl annak is hogy desszertet a főétel után eszünk (ami a mai környezetben szerintem hatalmas baromság és káros) hogy amikor jól vagy egyébként lakva akkor cukrot rá és máris nem érzed annyira a jóllakottságot.
Ugyanennek a hatásnak az előnye, hogy cukros evés után (főleg ha nem ettél előtte valami nehezet) a szervezet rajta kész és tele van energiával. Ha akkor mész el pl futni, akkor jobban fogsz menni és gyorsabb is leszel amíg a cukor le nem merül. Nem véletlenül van az igazi sport energiatermékekben (italokban, gélekben) cukor. Nézz ki egy maratonra, kevés embernél látsz ott cukormentes energiaitalt.
Amit még tehetsz és kapcsolódik az előző kettőhöz. Sporttermekben kb 1000 ft egy vezetett óra (aerobic, kettlebell, ilyenek) ha otthon egy órán át csinálod ugyanezt, futsz, kardiózol, emelgeted a háromliteres mosógélt, stb, akkor azzal pontosan 1000 ft pénzt spóroltál meg amit magadra költenél. Költsd magadra! Én így gyűjtöttem össze egy 80 000 ft-os sporteszköz árát. Aztán ha ebből az én-kasszából Raffaellót veszel, az már abszolút a saját belátásodra van bízva. Esetleg még mindig megteheted, hogy egy doboz Rafi magadnak és két-három másik a gyűjtésekre, ez már nem ön össze olyan könnyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!