Bezabáltam: 1 doboz Ben and Jerry,1 doboz mártott ischler,1 karamelles frappucino,2 doboz háromszög szendvics és még a délután meg volt az egészséges rizs + mustáros csirke kombó. Mit csináljak holnap? Egyek avagy ne?
szerintem vagy 4500 kcal
de nem merem kiszámolni
a ben and jerry alapból 1700
amúgy október óta fogyózom és heti rendszerességgel sportolok, de még ennyire sose zabáltam be
A rizs + mustáros csirke kombóban mi az egészséges? A legtöbb mustárban cukor is van, az nem annyira jó. A csirke az tudtommal hús, ami az egyik legegészségtelenebb étel egy ember számára.
„A feldolgozott húsok egyértelmű összefüggésben állnak a megnövekedett daganatos betegségek számával. Az Egészségügyi Világszervezet 10 ország több mint 800 tanulmánya alapján megállapította, hogy a feldolgozott húsok fogyasztása és a daganatos megbetegedések között szoros összefüggés van. Napi egy adag hús fogyasztása 18%-kal növeli a vastagbélrák kialakulásának esélyét.”
Dr. Neal Barnard:
„Az állati eredetű étkezéssel az a gond, hogy nagyon nagy szerepet játszik a szívbetegségek kialakulásában, és minden területre kihat.”
Dr. Michelle McMacken:
„Az állati termékek szekvenciális csökkentésével az emberek tovább élnek. Kevesebb szívbetegség, kevesebb rák, kevesebb diabétesz fedezhető fel.”
És ha már rizs, akkor a barna sokkal jobb.
6-os:
1. Nem csak a felvágott, hanem a sonka, a szalonna, a szalámi, és bizonyos típusú kolbásztermékek, például a virsli is feldolgozott hús. És nem elsősorban a nátrium, pontosabban a nátrium-nitrit okoz rákot, hanem maga a hús.
Még a kormánymédia is lehozta pár éve:
„A feldolgozott hústermékek rákkeltők, és "valószínűleg" a vörös hús is az – derül ki az Egészségügyi Világszervezet rákkutató ügynökségének hétfőn nyilvánosságra hozott tanulmányából.”
„Az IARC munkacsoportja megállapította, hogy a feldolgozott hús fogyasztása végbélrákot okozhat”
2. Miért baj az, hogy megírtam az igazat kérdezőnek? Valószínűleg nem tudott róla. Arra pedig, hogy a csirke jobb-e, Dr. Caldwell Esselstyn így válaszolt:
- A csirke jobb?
- Ez olyan, mintha arról kéne döntened, hogy agyonlőjenek vagy felakasszanak.
Idézet innen: https://www.youtube.com/watch?v=OqNX7aeGbdM
3. Nem vagyok se vegán, se állat, viszont fel tudok sorolni néhány vegán állatot (különírva): elefánt, orrszarvú, gorilla. Szerintem elég nagyok, erősek, pedig nem esznek húst. (A vegán testépítőkről most csak zárójelben teszek említést.)
Tudtad, hogy pl. Carl Lewis is vegán volt aktív sportpályafutása idején?
Carl Lewisről ennyit:
1990ben lett vegán, onnantól kezdve megnézheted, gyakorlatilag minden eredménye romlott, nem egy honlapon írnak arról, hogy ez volt nagyjából a karrierje vége, jó példa volt, köszönjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!